2022. január 18., Piroska

Mindenki ügye

A Volán több mint 200 új csuklós buszt vesz – Egyelőre nem tudni, hogy Heves megyébe is jut-e belőlük

2019.11.30. 00:00

20,8 milliárd forintos beszerzést jelentettek be.

 

Összesen 204 darab új autóbusz megrendeléséről szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. A beszerzésnek köszönhetően 2021-ben 204 darab MAN Lion’s City GL A23 típusú jármű kezdi meg szolgálatát a közlekedési vállalat kötelekében. A Volánbusz kiemelt célja a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, az utazási igények legmagasabb szintű kiszolgálása és a szolgáltatási színvonal emelése – írja a volanbusz.hu.

 

December 7-én írták alá a járműbeszerzésről szóló szerződést, amelynek értelmében a Volánbusz és Volán Buszpark 20,8 milliárd forint+ áfa értékben vásárol 204 darab csuklós járművet. A beszerzés keretében a Volánbusz 7,3 milliárd forint nettó értékben 72, míg a Volán Buszpark Kft. közel 13,5 milliárd forintért 132 darab járművet vásárol. A MAN Lion’s City GL A23 típusú új autóbuszok – várhatóan 2021 nyarától kezdődően – a helyközi elővárosi vonalakon közlekednek majd országszerte.

 

Az 51 ülőhellyel és 55 állóhellyel rendelkező járművek alacsony belépésűek, akadálymentes kialakításúak, – 300 kg teherbírású rámpával felszerelt – így kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők. Az új autóbuszokat környezetkímélő, EURO 6 besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, kamera és elektronikus utastájékoztató rendszerrel, valamint utasszámláló berendezéssel szerelték fel.

 

Fotó: MAN

 

2018. ősz és 2020. december között megvalósult beszerzéseknek köszönhetően eddig 866 új és újszerű autóbusz állt forgalomba a Volánbusznál és jogelőd társaságainál. 2021-re pedig összesen 827 darab helyközi és 1 helyi elektromos autóbusz beszerzése szerepel a Volánbusz tervei között.

 

Megkerestük az ügyben az autóbusztársaságot azzal kapcsolatban, hogy lehet-e már tudni, mely régiókban, melyik útvonalakon fogják használatba venni az új járműveket, és ha igen, tervben van-e esetleg, hogy Heves megyébe is kerülnek ezek közül. Kérdésünkre azt a feleletet kaptuk, hogy a 204 csuklósbusz pontos elosztásáról később tudnak tájékoztatást adni.

 

A Volánbusz válaszában emlékeztetett: 2018 őszén 2 Neoplan Tourliner távolsági kivitelű jármű, 2019-ben 4 Mercedes Benz Connecto, további 7 Neoplan Tourliner és 10 darab Kravtex Credo 02 Econell 12 típusú autóbusz állt utasaink szolgálatába Heves megyében, amelyek dízelmotorjai a környezettudatosság jegyében megfelelnek az EURO 6d környezetvédelmi osztály elvárásainak.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló