2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Környék ügye

#heves megye #tömegközlekedés #volánbusz #menetrend

Változás a tömegközlekedésben: életbe lépett a MÁV és a Volánbusz új menetrendje

Barna Benedek 2021.12.12. 10:48

A Budapest–Gödöllő–Hatvan vasútvonalat és több Heves megyei helyközi buszjáratot is érintenek a változások.

 

Életbe lépett vasárnap a MÁV, a Volánbusz és a H8-as, H9-es HÉV vonalak új menetrendje – közölte honlapján a MÁV-Volán-csoport.

 

Az MTI összefoglalója szerint

változott a menetrend többek között a pusztaszabolcsi és a hatvani vonalon, ahol gyakrabban járnak a vonatok és csökkent a menetidő.

Javult Érd, Százhalombatta, Pusztaszabolcs és Dunaújváros vasúti kapcsolata a fővárossal, a csúcsidőben közlekedő gyorsított személyvonatok menetideje 20 perccel rövidebb.

 

Vasárnaptól él az új menetrend a H8-as és a H9-es HÉV vonalán, a hatvani vasútvonal menetrendi változásaival összhangban. A hévek jellemző járatsűrűsége nem módosul, az indulási időpontok azonban jelentősen változnak, így jobb csatlakozást biztosítanak a MÁV-START és a Volánbusz járataihoz. Erről a bkk.hu/menetrendek weboldalon tájékozódhatnak az utasok.

vasút-vonat-mti-varga-györgy
Fotó: Varga györgy / MTI

Jelentős a kínálatbővítés többek között az Esztergom-Komárom vonalon, az Esztergom és Süttő közötti szakaszon munkanapokon 8 pár vonat közlekedik csúcsidőben óránként, ebből 3-4  meghosszabbított útvonalon Esztergom és Komárom között jár.

 

Minden budapesti elővárosi vasútvonalon jelentősen csökkentik, többségükön feloldják a karácsony és újév közötti közlekedési korlátozásokat.

 

A nemzetközi közlekedésben újdonság többek között, hogy a Rába InterCity helyett kedvezőbb indulási idővel két pár vonat is közlekedik Budapest és Graz között.

 

Több ponton változik a Volánbusz menetrendje is, továbbá újabb településeken használhatók a vasúti bérletek autóbuszokon is.

 

A Budapest–Gödöllő–Hatvan vasútvonalon történő újításunkról ebben a cikkünkben írtunk részletesen, a Heves megyei helyközi buszokat érintő változásokat pedig ebben az írásunkban foglaltuk össze.

 

(Indexfotó: Máthé Zoltán / MTI)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló