2022. május 16., Mózes Botond

Környék ügye

#vasút #máv #tömegközlekedés #menetrend

Jön az új vasúti menetrend, kicsivel rövidebb idő alatt lehet majd Hatvanból a fővárosba vonatozni reggelenként

Barna Benedek 2021.11.12. 12:19

Új zónázó vonatokat indítanak.

 

December 12-én, vasárnap lép életbe a MÁV-START 2021/2022-es menetrendje, amelyet idén első alkalommal, online társadalmi egyeztetés során lehetett véleményezni – számolt be honlapján az állami vasúttársaság.

 

Mint írják, a közszolgáltatást megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése alapján, a nyáron beérkezett érdemi észrevételekből több fejlesztés is megvalósul már a decemberi menetrendváltástól. Ezáltal az új menetrend nem csak a pályafelújítások, járműbeszerzések révén lehetővé vált módosításokat tartalmazza, hanem a lakosság javaslatait is figyelembe veszi, hogy még inkább az utasok igényeihez igazított gyakorisággal és indulási időkkel közlekedjenek a vonatok. Emellett a MÁV a megváltozott utazási szokásokat is számításba vette, és több vonalon növelik a járatsűrűséget.

A fontosabb változások között szerepel, hogy a hatvani vonalon végzett pályafelújítások hatására sűrűbb menetrendet vezet be a vasúttársaság, csökkennek a menetidők.

Egészen pontosan az alábbi újítások lesznek a Budapest–Gödöllő–Hatvan vonalon:

 

– Hatvanból a Keleti pályaudvarra a reggeli időszakban a MÁV-START Z80-as jelzésű zónázó vonatokat indít, melyek Gödöllő és a Keleti között nem állnak meg.

 

– A Z80-as vonatok reggelenként a jelenleginél mintegy 15 perccel gyorsabb eljutást biztosítanak a fővárosba Hatvanból és Gödöllőről.

 

– A Z80-as vonatok bevezetése miatt a vonalon a reggeli menetrend jelentősen változik, új S80-as jelzésű személyvonatok fognak közlekedni.
jelzésű személyvonatok fognak közlekedni.

 

A 2021-2022. évi belföldi közforgalmú menetrend IDE KATTITNVA érhető el, vonalankénti bontásban.

 

(Indexkép forrása: mavcsoport.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló