2021. június 15., Jolán Vid

Környék ügye

#vonat #tűzoltók #bélapátfalva #szilvásvárad #kidőlt fa #közlekedés

Sínre dőlt fák okoztak fennakadást Bélapátfalva és Szilvásvárad között – FOTÓK

2021.01.25. 15:01

A megyei tűzoltóknak több helyszínen kellett hasonló akadályt eltávolítaniuk.

A katasztrófavédelem közlése szerint a Heves megye tűzoltóinak tizenegy alkalommal adott munkát a havas időjárás hétfőn reggeltől a délutáni órákig. A felázott talaj miatt a hó súlya alatt veszélyesen megdőlt, valamint az útra kidőlt fák eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét. Tarnalelesz, Sirok, Szilvásvárad, Mónosbél, Bátor, Szarvaskő és Szúcs határában az útra dőlt fák akadályozták a forgalmat. A pétervásárai és az egri hivatásos, a bélapátfalvai önkormányzati, továbbá a szilvásváradi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel és kézszerszámokkal avatkoztak be és távolították el forgalmi akadályt okozó fákat.

 

Bélapátfalva–Szilvásvárad állomások között több fa is a sínekre dőlt a Mávinform tájékoztatása szerint. Emiatt a korábban Egerből Szilvásváradra elindult vonat a fák eltávolításáig várakozásra kényszerült, és ennek késése következtében egy-egy Egerből és Szilvásváradról induló járat is kimaradt. Bélapátfalva és Szilvásvárad között nem sokkal kettő óra körül indulhatott újra a közlekedés.

 

Az MTI Máthé Zoltán fotóit osztotta meg a fák eltávolításáról:

 

fa-sín (2)

 

fa-sín (1)

 

Az egyik kivonuló tűzoltóautó Szilvásváradnál az árokba csúszott, erről szintén csinált egy képet az MTI fotósa:

 

tuzolto-arok

 

Frissítés: délután 4 órakor a MÁV arról tájékoztatott, hogy Szilvásvárad és Eger között lassabb a haladás, mert a hó súlya miatt több helyen faágak lógnak a vágány főlé.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló