2023. február 2., Karolina Aida

Környék ügye

#miskolc #rendőrség #mátra #ellenőrzés #motorozás

Minden hétvégén fokozottan figyelni fogják a mátrai motorosokat a rendőrök

2021.04.27. 19:35

Kamerás autókból is figyelnek, a felvételekből pedig kiderült, melyek a leggyakoribb hibák a két keréken közlekedők körében.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott és visszatérő ellenőrzéseket ígért a 24-es számú főút mátrai, mind a 2505-ös számú út bükki szakaszán, a motorosok egyik kedvelt útvonalán. Ahogy arról portálunk is beszámolt, az elmúlt hétvégén a 24-esesen ellenőrizték a tavaszi időjárással együtt megjelenő kétkerekűek vezetőit.

 

A TV Eger hétfői beszámolójában elhangzik, hogy a megnövekedett forgalom miatt minden hétvégén ellenőrizni fognak a rendőrök az útszakaszon. Petrikán János rendőr alezredes, az Az Egri Rendőrkepitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a tévének nyilatkozva elmondta: nemcsak motoros rendőrök elenőriznek, hanem sebességellenőrző berendeéssel és kamerával felszerelt civil járművekből is figyelik a két keréken közlekedőket. A rendőrség szerint a leggyakrabban elkövetett hibák között szerepel a záróvonal átlépése és a szembe forgalmi sáv szabálytalan használata.

 

A környékbeli települések a gyakori balesetek és a helyieket zavaró motorbőgés miatt korábban petíciót indítottak, hogy a Galyatető-elágazás és Parádsasvár-elágazás között tiltsák ki a motorosokat a 24-esen "minden év március 15. és november 30. közti időszakban, hétvégénként péntek 12.00 óra és vasárnap 22.00 óra időtartamban, valamint ünnep- és munkaszüneti napokon". Holló Henrik parádsasvári polgármester nemrég ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a petícióval csak annyit értek el, hogy ígéretet kaptak a fokozott ellenőrzésekre. Sebességkorlátozó táblák kihelyezését is kérték, ami viszont szintén nem történt meg, a Magyar Közút szerint ugyanis ez nem indokolt, túlszabályozás lenne a megengedett 90-es sebesség korlátozása.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló