2024. február 23., Alfréd

Környék ügye

#miskolc #oktatás #pdsz #iskola #választás 2022

Egy miskolci iskolaigazgató levélben kérte a szülőket, hogy a kormány álláspontjának megfelelően ikszeljenek a népszavazáson

Kovács Dávid 2022.04.01. 14:20

Az egyházi iskola útmutatót küldött, hogyan érdemes cselekedni vasárnap. A PDSZ szerint a dokumentum jogsértő.

A miskolci Lévay József Református Gimnázium igazgatója, dr. Ábrám Tibor pár nappal a választás előtt levélben fordult az intézményben tanulók szüleihez, amelyben arra buzdított, hogy vegyenek részt és a kormány álláspontjának megfelelően szavazzanak a vasárnapi népszavazáson.

 

A csütörtöki levelet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hozta nyilvánosságra a Facebook-oldalán, miután egy szülő megosztotta azt velük. "Írtuk, hogy Orbán Viktornak nem kell aggódnia az iskolai, szexuális átnevelés miatt. Ám elfogtunk egy levelet, amely szerint igenis van aggódó - kicsit sem pártpolitizáló - intézményvezető is" – írják.

 

A levél nagyjából arról szól, hogy a szülők igyekezzenek a keresztény értékrendnek megfelelően válaszolni a kormány által gyermekvédelminek, a jogvédők szerint viszont szimplán homofóbnak nevezett népszavazás kérdéseire.

Önök is jól ismerik azokat a nemzetközi folyamatokat - ezek ma már Magyarországon is megjelentek - amelyek, akár a szülők ellenére is másfajta személetet akarnak kialakítani gyermekeinkben

– olvasható a nyilvánosságra hozott levélben, amelyben aztán arra kérik a szülőket, "támogassák azt, hogy a gyermeknevelési döntések szülői jogkörben maradjanak".

 

Írtuk, hogy Orbán Viktornak nem kell aggódnia az iskolai, szexuális átnevelés miatt. Ám elfogtunk egy levelet, amely...

Közzétette: PDSZ - Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – 2022. március 31., csütörtök

 

A levél ezután a parlamenti választásokat sem hagyja szó nélkül, ehhez is ad némi iránymutatást a náluk tanuló diákok szüleinek: 

A keresztyén embernek azt kell mérlegelnie, hogy melyik közösség, politikai párt ideológiája mire épül. A keresztyén értékekre, vagy az ateizmusra és a liberalizmusra.

– áll a levélben. Úgy gondolom, nem nehéz kitalálni, mire gondolt a költő.

 

Nagy Erzsébetet, a PDSZ választmányi tagja a Mércének azt mondta: a dokumentum szerintük jogsértő, az ügyben pedig bejelentést tesznek az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, az oktatásért felelős államtitkárnál és a fenntartónál, azaz a Református Egyháznál. A miskolci Lévay Gimnázium egyelőre nem reagált a megkeresésekre.

 

(Indexkép: Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon / Wikipédia)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló