2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#eger #orbán viktor #pdsz #választás 2022

"Genderőrület" az iskolákban? A PDSZ szerint Orbán ostobaságot beszélt Egerben

Kovács Dávid 2022.03.31. 12:15

Kemény hangvételű üzenettel reagáltak a miniszterelnök Egerben tett kijelentéseire. Nyomatékosan kérték: fejezze be az óvodai és iskolai dolgozók elleni hangulatkeltést.

"Meg kell állítani a genderőrületet!" – mondta jól bevált szolgálati székén állva Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az egri Bolyki-völgyben, ahol Pajtók Gábor mellett kampányolt, ami arra is jó apropót biztosított, hogy a kormány által gyermekvédelminek nevezett népszavazás kapcsán a magyar tanároknak is üzenjen.

orbán eger bolyki
Orbán Viktor az egri Bolyki-völgyben (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

"Az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket hagyják békén!" – jelentette ki az MTI tudósítása szerint a miniszterelnök, aki szerint a népszavazás tétje, hogy "megőrizzük-e a józan eszünket". Aztán azzal folytatta: Magyarország egy szabad ország, a felnőttek eldöntik, hogy hogyan akarnak élni, ők nem is akarnak ebbe beleszólni. "De a gyerekek, na az a vörös vonal" – tette hozzá. Szerinte azért kell most népszavazást tartani, hogy világossá váljon, "ezeknek a marhaságoknak", idegen divatoknak nem szabad bejutniuk az iskolákba.

Mi elvárjuk a tanároktól, elvárjuk az iskolától, hogy ne neveljék át a gyerekeinket. Nem adtuk át a jogunkat soha senkinek, hogy más határozza meg helyettünk, mikor, hogyan kell a gyerekeinket szembesíteni az életnek ezekkel a nagyon nehéz kérdéseivel

– mondta a miniszterelnök. (És akkor nagyjából ennyit az előzményekről.)

orbán eger bolyki 2
Orbán Viktor és az egri Fidesz-szimpatizánsok (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A meghökkentő kijelentések után nem kellett sokat várni a tanári szakma válaszára sem, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete már szerda este bátor és kemény szavakkal ment neki hivatalos Facebook-oldalán Orbán Viktor egri gondolatainak, amelyek egyébként – az állami hírügynökség tudósításának köszönhetően – az országos sajtót is bejárták.

Nyitott kapukat dönget. Az iskolákban, óvodákban nincs "genderőrület", úgyhogy nincs mit megállítani, ahogy nincs nem-átalakításra nevelés és egyéb, a miniszterelnök által állított ostobaságtól sem kell tartani. A népszavazásban feltett kérdéseknek sincs semmiféle alapja, úgyhogy ha ez akadályozza meg abban, hogy végre emberhez méltó javadalmazást adjon a közoktatásban dolgozóknak, akkor megnyugtatjuk, aggálya alaptalan, és máris intézkedhet a béremelésről és a munkaterhek csökkentéséről

– írják.

 

A PDSZ a bejegyzsében azt is megemlíti, hogy a bérek kérdésével kapcsolatban a szakszervezetek állnak rendelkezésre a megállapodáshoz. Majd az Orbán Viktornak címzett szöveget így zárják: "Az óvodai és iskolai dolgozók elleni hangulatkeltést, a sztrájkolók elleni retorziós intézkedéseket pedig haladéktalanul tessék befejezni!"

 

Arról, hogy miket mondott még a miniszterelnök Egerben, ebben a cikkünkben olvashat, az országjárás visszatérő kellékéről, a beszédek során miniszínpadként funkcionáló székről pedig itt írtunk.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló