2024. július 24., Kinga Kincső

Környék ügye

#miskolc #borsod-abaúj-zemplén megye #bükk #erdőtűz

Ez maradt a bükki erdőtűz után: FOTÓKON a pusztítás nyomai

Barna Benedek 2022.07.02. 14:31

Már elkezdődött a károk felmérése.

 

Ahogy azt portálunk is megírta, péntek este hatalmas erdőtűz volt a Bükkben: kigyulladt a fenyőerdő Miskolc külterületén, Jávorkút közelében. A lángok mintegy száz hektárnyi területen elterjedtek, a tűzoltók hajnalig küzdöttek velük.

 

A minap.hu szombat délelőtt a katasztrófavédelem közlése nyomán arról számolt be, hogy bár a tűz elaludt, a tűzoltók folytatják a munkát. Bár az éjszakai csapadék is segítette az oltást, a lángokat csak komoly küzdelem árán sikerült megállítani: 14 járművel 44 hivatásos tűzoltó és 2 járművel 12 önkéntes fékezte meg a terjedést, mindezt többnyire kézi szerszámmal, háti permetezővel, mivel a legtöbb helyet nem lehetett a tűzoltóautókkal megközelíteni.

 

Egyelőre a kár mértéke nem ismert. A Bükki Nemzeti Park munkatársai elkezdték a károk felmérését, a helyszíni szemlén többek között drónnal, a levegőből is megvizsgálják az érintett területet. Azt sem tudni még, hogy az állatok hogyan vészelték túl az esetet, milyen pusztítást okoztak a lángnyelvek az erdei élővilágban. Mindezek megállapítása egy hosszab folyamat része.

 

Szombat délutánra már néhány felvételt is közzétettek a helyszínről, így látható, mekkora pusztítást végzett a tűz. Alább a Lillafüred Online Facebook-oldalon megosztott fényképek láthatók, alattuk a galériában a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság fotói lapozgathatók, a Borsod Online helyszíni videója pedig ide kattintva tekinthető meg.

 

 

 

 

 

 #GALLERY_197# 

Az egész országot sújtó kánikula és az extrém szárazság miatt szombattól az ország teljes területén tűzgyújtási tilalom lépett életbe!

 

Frissítés: Időközben újabb, a magasból készült képek is érkeztek a helyszínről, amelyeken már jól látszik, mekkora terület érintett. A drónfotókat ebben a cikkünkben osztottuk meg.

 

 

(Indexkép forrása: Lillafüred Online / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló