2024. július 13., Jenő

Riasztó

#miskolc #borsod-abaúj-zemplén megye #bükk #erdőtűz

Nagy területen kigyulladt a Miskolchoz közeli fenyőerdő a Bükkben

Barna Benedek 2022.07.01. 21:29

Több településről érkeztek tűzoltók a helyszínre.

 

Kigyulladt a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében péntek este, a lángok hét óra után már mintegy száz hektárnyi területen elterjedtek – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

 

Rinyu Zsuzsanna elmondta: a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a miskolci, a diósgyőri, a tiszaújvárosi, a kazincbarcikai és a szerencsi hivatásos, valamint a mezőcsáti önkéntes tűzoltók több oldalról támadva vették fel a harcokat a lángokkal. A helyszínre tartanak az ózdi és az encsi hivatásos tűzoltók is.

 

A rendőrség szakemberei is a helyszínre érkeztek, hogy az érintett erdei utakat biztosítsák, lezárják. Az Ómassára vezető úton korlátozták, csak a helyieknek és a menetrendszerű járatoknak továbbhaladást engedve – számolt be a boon.hu a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlése nyomán.

 

Frissítés: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint este fél 11-re a tűzoltóknak azt már sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek.

 

Frissítés2: az erdőtüzet szombat hajnalra eloltották a katasztrófavédelem 2 órakor kiadott közleménye szerint.

 

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló