2024. július 13., Jenő

Környék ügye

#miskolc #borsod-abaúj-zemplén megye #bükk #erdőtűz

Megrendítő drónfelvételek: így néz ki a Bükkben leégett terület a magasból

Barna Benedek 2022.07.02. 16:30

Újabb képek érkeztek az erdőtűz helyszínéről.

 

Napközben már megosztottunk néhány fényképet a péntek este a Bükkben tomboló erdőtűz helyszínéről, időközben azonban drónfelvételek is érkeztek. A helyszínt madártávlatból mutató fotókon már az is jól látszik, hogy milyen nagy terület érintett.

 

A drónfotókat a Lillafüred Online Facebook-oldalon osztották meg:

 

 

 

 

 

 

 

A Miskolc külterületén, Jávorkút közelében levő, állami tulajdonú erdőterület, amelyen tűz pusztított, az Északerdő Zrt. kezelésében van. Az erdőgazdaság a nap folyamán közleményt adott ki a történtek kapcsán, amelyben pontosították, mekkora terület érintett (az első hírekben arról írtak, hogy nagyjából 100 hektáron terjedtek el a lángok)

 

"A pénteken délután négy óra körül keletkezett tűz nagyrészt a Lillafüredi, kisebb mértékben pedig a Répáshutai Erdészeti Igazgatóság területén jelentkezett, összesen mintegy 65 hektáron. Jórészt bükkösökben pusztított, természetes és mesterséges erdőfelújítások, valamint 100-120 éves állományok egyaránt áldozatául estek. Ezeken túl néhány hektár erdei- valamint lucfenyő is komoly károkat szenvedett. A lángok továbbterjedését hajnali egy óra körül sikerült meggátolni, az éjszakai záporok nagyban segítették a védekezést" – idézi a vállalatot a minap.hu.

 

A kárfelmérést már elkezdték, de pontos adatok csak később állnak majd rendelkezésre. A közlemény szerint előreláthatóan napokig biztosítanak tűzőrséget a szakemberek, hogy megakadályozzák a lángok újabb fellobbanását. Sok odvas- és holtfa esetében még szombaton is izzást tapasztaltak, és arra is van példa, hogy egy-egy lábon álló törzs borul ki, ezért mindenkitől azt kéri a társaság, hogy kerülje el az érintett területet.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szombat délután még nem tudta megmondani, mi lehetett a tűz oka.

 

 

(Indexkép forrása: Lillafüred Online / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló