2024. május 27., Hella

Környék ügye

#medve #állatvilág #bayer zsolt

Bayer Zsolt kigógyizta az Aszód környékén kóborló medvék rejtélyét

Kovács Dávid 2022.06.04. 09:34

Mi a jó büdös francot keresne egy vad medve odalent a sík vidéken? Normális medve ilyet nem csinál – tűnődik el a publicista egy blogbejegyzésében.

 

A közelmúlt medveészleései kapcsán blogján fejtette ki álláspontját Bayer Zsolt, a jobboldal szellemi nehézbombázója. A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett publicista eszmefuttatása szerint a szálak a Veresegyházi Medveotthonhoz vezethetnek, ő legalábbis arrafelé kezdené a szimatolást.

 

"Az elmúlt nagyjából két hétben medve borzolja a kedélyeket Aszódon és környékén. Pontosítok: medVÉK borzolják a kedélyeket Aszódon és környékén. Mert hogy immáron kettőt láttak, kettőt rögzített a vadkamera. És akkor gondolkodjunk kicsit” – javasolja blogján a kifinomult stílusáról és ékesszólásáról híres jobboldali publicista.

 

És akkor jöjjön a Bayer Zsolt-i eszmefuttatás:

Aszód Pest megyében van. Medve meg odafönt Szlovákiában, illetve Erdélyben. Tehát vagy a Tátrából kóborolhat át hozzánk, vagy a Kárpátokból. De akárhonnan is kóborol(na) át hozzánk, egészen biztos vagyok benne, hogy nem Aszódon és környékén kötne ki. Mi a jó büdös francot keresne egy vad medve odalent a sík vidéken, a sűrűn lakott helyeken, miért is ne állna meg valahol a Börzsöny, vagy a Mátra, vagy a Bükk hegyeiben és rengetegeiben. Normális medve ilyet nem csinál.

Na és aztán felhívja a figyelmet, hogy van Veresegyházán egy úgynevezett medveotthon, ahol – kapaszkodjanak meg – medvéket tartanak, mi több, meg is lehet őket nézni. Veresegyház és Aszód távolsága pedig csak kicsit több mint 20 kilométer, ez időben kevesebb mint 25 perc. Bayer szerint tehát "itt lenne az ideje, hogy az illetékes hatóságok kilátogassanak Veresegyházára a Medveotthonba, és kérdéseket tegyenek fel az üzemeltetőnek".

 

Aztán eszébe jut még valami: Veresegyházon farkasokat is tartanak, ezekből pedig egyre több bukkan fel a Mátrában – már amikor nem kutyák marcangolnak szét állatokat, ahogy azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vizsgálatai nyomán tudhatjuk/sejthetjük. "Én erre is rákérdeznék, ha én lennék az illetékes hatóság" – írja Bayer.

 

Azért legyen meg: Székely János, a Veresegyházi Medveotthon szakmai vezetője az Aszód környéki medveészlelések kapcsán nemrég nyilatkozott, igaz, nem mint a probléma okozója, hanem mint szakértő, aki szerint lehet, hogy ugyanaz a két medve, a képeken látható példányok ugyanis hasonló nagyságúak, ugyanolyan erős marral rendelkeznek és szép kerek hátsójuk van.

 

Arról, hogy hány farkas és medve élhet most Eger környékén, ebben a cikkünkben olvashat.

 

(Indexkép: Bayer Zsolt hivatalos oldala / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló