2024. május 27., Hella

Környék ügye

#medve #állatvilág #pest megye #acsa

Újabb medveészlelés: több település is riadót fújt a megyénk közelében

Kovács Dávid 2022.05.25. 15:54

"Figyelem! Medveveszély!" – hirdetik a figyelmeztetések a megyehatártól nem messze. Az acsai önkormányzat egyenesen azt kéri a természetjáróktól, hogy inkább ne menjenek az erdőbe.

 

Medvelábnyomok keltettek riadalmat a Cserhát lábánál, Pest és Nógrád megye határán – nem messze Heves megye legnyugatabbi pontjaitól –, ahol a 444 értesülése szerint szerda reggel medvét láthattak, a portál fülesét pedig hamarosan az 1400 lelkes Acsa önkormányzata is megerősítette.

 

Sőt, a falu vezetése azóta már a község hivatalos Facebook-oldalán is figyelmeztette a helyieket, hogy kerüljék az erdőt. "Acsa területén medveészlelés történt, ezért kérjük a lakosságot, hogy körültekintően járjanak a határban és az erdőben! Kérünk mindenkit, hogy akinek ismerőse erdőjáró (gombász, erdész stb.) sürgősen értesítse, hogy NE menjen az erdőbe, illetve azonnal hagyja el!" – írták.

FIGYELEM! Acsa területén medveészlelés történt, ezért kérjük a lakosságot, hogy körültekintően járjanak a határban és...

Közzétette: Acsa község – 2022. május 25., szerda

A szerda délutáni órákban már a Nimród vadászújság is beszámolt az esetről, a nyomokról két kép is megjelent Facebook-oldalukon. A bejegyzés szerint a vadat észlelő sofőr háromnegyed kilenc körül jelezte az acsai önkormányzatnak, hogy Acsa és Püspökhatvan között medvét látott, mire a polgármester továbbadta az infót a Pilisi Parkerdő Zrt.-nek.

 

Az erdőgazdaság az eset kapcsán a Nimród vadászlapnak azt nyilatkozta: a medve nyomait a helyszínen megtalálták, jól láthatóan lehetett követni egy sűrűig.

Medveészlelést jelentettek május 25-én, reggel, háromnegyed kilenckor, Acsa és Püspökhatvan között. Az acsai...

Közzétette: NIMRÓD Vadászújság – 2022. május 25., szerda

Acsa után a szomszédos Püspökhatvan, valamint az azzal szomszédos Galgagyörk önkormányzatai is figyelmeztették a lakosaikat a medveveszélyre, igaz, az ő felhívásaik némileg óvatosabbra sikerültek, ezekben inkább arra kérték az ott élőket, hogy "fokozott figyelemmel járják a külterületeket".

 

Ahogy korábban az Egri Ügyek is beszámolt róla, áprilisban egy túrázó – aki a Kohászok útját járta éppen – alig kétnapos medvenyomokat talált az észak-hevesi Istenmezeje közelében. Februárban pedig egy vadásznak egy kétmázsás medvét sikerült lefényképeznie Ózdnál, Szentsimon-Susa gerincén, a beszámolók szerint másnap már a Hangonyi-tónál észlelték az állatot.

 

Arról, hogy hány farkas és medve élhet most Eger környékén, ebben a cikkünkben olvashat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló