2024. május 27., Hella

Környék ügye

#medve #állatvilág #istenmezeje #kohászok útja

Medvenyomokra bukkant egy túrázó Istenmezeje közelében

Kovács Dávid 2022.04.21. 09:35

A Kohászok útját járó férfi alig kétnapos medvenyomokat talált a falu közelében.

Múlt szombaton vélhetően egy medve lábnyomairól készített felvételeket egy kiránduló a Heves megye északi részén fekvő Istenmezeje közelében, derül ki a Nógrád megyei medve figyelő (sic!) nevű Facebook-oldal legutóbbi posztjából.

 

A szerda esti poszt szerint Pardi Gábor épp a Kohászok útja nevű, 117 kilométeres, Salgótarjántól Diósgyőrig vezető túraútvonalat járta, amikor Istenmezejénél belefutott a megosztott képeken is látható nyomokba.

 

Szombati észlelés Istenmezeje Kohász kéken! Köszönjük az észlelést Pardi Gábornak Aki végig járta az útvonalat Miskolctól-Salgótarjánig!

Közzétette: Nógrád megyei medve figyelő – 2022. április 20., szerda

Hirtelen megint egyedül találtam magam az ösvényen. Sok baktatás után egy fura nyomon akadt meg a szemem. Ismerősöm segítségét kértem, akinek a kezéből esznek a medvék. Mármint szépen. Kiderült, hogy bizony alig 2 napos medvenyomba futottam bele. Egy ideig követtem a nyomot, de aztán másfele vitt az utam

– írta túrabeszámolójában.

 

Ahogy az Egri Ügyek is beszámolt róla, februárban egy vadásznak egy kétmázsás medvét sikerült lefényképeznie Ózdnál, Szentsimon-Susa gerincén, majd a beszámolók szerint másnap a Hangonyi-tónál észlelték az állatot.

 

Arról, hogy hány farkas és medve élhet most Eger környékén, ebben a cikkünkben olvashat.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló