2024. április 12., Gyula

Vélemény

#mirkóczki ádám #városháza #demokratikus koalíció #farkas attila #NER #minczér gábor #földvári győző #választás2024eger

Megszavazták Mirkóczki javaslatát, NER-lovag került a Városgondozás élére

Csarnó Ákos 2023.08.28. 12:44

Az egri DK meg a segítségére sietett.

A Vélemények rovatban a szerkesztőség véleményétől eltérő írásokat is közreadunk, azonban azok tartalmáért felelősséget nem vállalunk. Természetesen szívesen várjuk a válaszreakciókat, amelyeket közre is adunk. De ez a vélemény nem tér el a szerkesztőség véleményétől.

Több alkalommal is írtunk arról, hogy a Városgondozás Eger Kft. élén augusztus 31-ével új vezető kezdehti meg a munkáját. A véghajrában már csak egy szereplő, Eged István renátó, vállaltan NER-kegyenc maradt, személyéről zárt ülésen döntött a Közgyűlés.

 

A döntés 10 képviselő igen szavazatával egyértelművé tette, hogy Eged István Renátó lesz az új cégvezér. 

 

Kinevezése azonban több problémát vet fel, mint megoldást. 

Első sorban ő a PEVIK Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ez a cég Pétervására és környékének „szemetes” ügyeivel foglalkozik, tulajdonosai a környező kisebb települések. E tekintetben még szakembernek is nevezhető. Sokkal aggályosabb azonban az, hogy Eged István Renátó a pétervásárai polgármester, Eged István fia, így számára a családi összefonódás a céges ügyekkel nem ismeretlen. Pétervására 56,84%-os, tehát döntő arányban tulajdonos.

 

A pétervásárai polgármester – aki a Fidesz jelöltje volt 2019-ben - kacsalábon forgó, eu-s pályázati pénzekből összehozott vendégváró helye (50 millió ft), fenyegetőzésaz oda vezető út rendbe tétele (140 millió ft)a szociális szolgáltatás széthullása mind azt mutatják, hogy a családi-üzleti-önkormányzati-politikai összefonódások nem jó példákat mutatnak.

 

További probléma, hogy Eged István Renátó személyében összefüggésbe hozható Szomszéd Lajos nagyvállalkozóval és így rajta és cégein keresztül Eger polgármesterével, Mirkóczki Ádámmal is. Eged István Renátó ugyanis annak a Fenstherm 2003 Kft-nek az egyik tulajdonosa és ügyvezetője, aminek ügyvezetője Szomszéd Lajos, aki az ÉRD 2008 Kft-nek az ügyvezetője és tulajdonosa is. Ez a cég társtulajdonosa Mirkóczki testvérének, Borbás Balázs társtulajdonos cégének is, aminek vezetője pedig Mészáros Lőrinc NER főoligarcha bizalmi embere, Schmidl Péter György. További érdekesség még, hogy az ÉRD 2008 Kft. annak az EXTERNÁTUS Kft-nek is a tulajdonosa, ami éppen most nyert el egy egri közbeszerzési pályázatot, a Volt Helyőrségi Klub kávézó kialakítására, felújítására 149 milliós értékben.

Az, hogy az ún. városvezetés habzó szájjal állt bele mindenkibe, aki megemlítette a polgármester és a NER egyre nyilvánvalóbb összefonódását inkább vicces, azonban az értelmi képességek teljes hiányának megnyilvánulása, illetve a nyílt hazugság az egriek arcába tolása már sokkal szomorúbb.

 

Mirkóczki Ádám és a két alpolgármester képesek "fullba' nyomni a kretént" és képesek írt bizonyíték helyett nyilatkozni fűnek-fának, hogy a polgármester nem is jelöl. Nos ennek fényes ellentéte az igaz, ugyanis Mirkóczki Ádám a következő kívánsággal állt a mai Közgyűlés elé:

 

 

Ennyit arról, hogy ki vagy mi az objektív, az ún. városvezetés egy megbízhatatlan banda.

 

Ami viszont furcsa, hogy a Demokratikus Koalíció egri szervezete folyamatosan azt mondja, hogy nincs együttműködés a NER-rel, sem az országban, sem Egerben, azonban a párt színeiben induló Földvári Győző képviselő szavazatával sikerült Eged István Renátó kinevezése. A kérdés viszont akkor az, hogy vagy a Demokratikus Koalíció hiteltelen Egerben úgy-ahogy van, vagy a Demokratikus Koalíció nem tekinti a NER-kegyencet a NER részének.

 

Érdekes választási időszak elé nézünk, mi érdeklődéssel vegyes derűvel nézzük a habzó szájú városvezetést és kérünk egy... kávét.

 

indexkép: MTI/Komka Péter

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló