Eger Wine Meetup - Idén is a borszakma legkiválóbb szakemberei látogatnak az egyetemre

2025-ben újra vendégül látja a szőlészettel, borászattal, birtokvezetéssel foglalkozó szakembereket az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. Január 31. és február 1. között ugyanis a Líceum Dísztermében osztják meg tudásukat, tapasztalataikat és legújabb kutatásai eredményeiket az érdeklődőkkel az ágazat legkiválóbb szereplői.
A több mint két évtizedes múlttal bíró konferencia életében 2023-ban nyílt új fejezet, amikor az esemény arculata mellett többek között annak neve is megújult. Az Eger Wine Meetup címmel a szervezők célja az volt, hogy a szakmai előadások mellett a személyes találkozás és az együtt töltött idő jelentőségét is hangsúlyozzák.
A kétnapos konferenciára 2025-ben is a szőlő- és bortermelés, a borkereskedelem és a piacépítés hazai és külföldi specialistái, kutatói, valamint olyan nemzetközi borászatokat irányító szakemberei érkeznek Egerbe, akik sikertörténetet írtak saját pincészetükkel.
Az Eger Wine Meetup programjai ezúttal olyan aktualitásokat járnak körbe, amelyeket kiemelt szakmai érdeklődés kísér. Nemzetközi vendégeink többek között a klímaváltozás borkészítésre gyakorolt hatásairól, valamint a rezisztencianemesítésről is beszámolnak, amelyek megoldásokat jelenthetnek a felmerülő kihívásokra.
Mindemellett a szőlő tőkebetegségek kezelésének aktuális lehetőségeiről is hallhatnak előadást a résztvevők, de a borászati technológia kutatások és gyakorlati megismertetésük is az ágazat fejlődését szolgálják. Hazai és nemzetközi jó gyakorlatokon keresztül pedig a birtoképítés és a közösségi bormarketing témák adhatnak inspirációt a hallgatóságnak. A konferencia továbbá remek alkalmat kínál a nemzetközi és hazai, tudományos és üzleti kapcsolatépítésre.
További részletek elérhetőek az Eger Wine Meetup weboldalán.
indexkép: Getty Images