2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#katasztrófavédelem #verseny

Világbajnoki ezüstérmet szerzett az egri tűzoltó


A hétvégén az egri HQ4 Fitness & Powerlifting Team SE színeiben három versenyző tette próbára erejét a Bécsben rendezett WUAP Világbajnokságon.

 

Az erőemelő bajnokságon a csapat versenyzői két versenyszámban: fekvenyomásban és felhúzásban tették próbára teljesítőképességüket. Mérlegük három érem – egy arany és kettő ezüst -és egy negyedik hely volt. A csapat egyik érmét Barkó Péter tűzoltó zászlós szerezte meg, fekvenyomásban, a 82,5 kilósok súlycsoportjában 147,5 kilós teljesítménnyel szerzett ezüstérmet a 40 és 49 évesek közötti korcsoportban. Az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjére konditermi edzése közben, tavaly figyelt fel Bocz Tamás, a csapat tapasztalt vezetője. A zászlóst akkor Tamás felkére, hogy csatlakozzon az erőemelő csapathoz, majd mindenben segítette, profi tanácsokkal látta el. A kitartó munka eredményeként 2022 nyarán már egy Európa-bajnoki címet is bezsebelt Péter, természetesen fekvenyomásban, mely a kedvenc száma. Elmondta, hogy idén is folytatták a kemény felkészülést, az edzések intenzitása nem csökkent, így a napokban megrendezett bajnokságon most egy világbajnoki ezüstéremmel a nyakában állt fel a dobogóra. A csapat a regenerálódást követően megkezdi a felkészülést az idei újabb világbajnokságra, győzni akarásból, motivációból és erőből az eredményeik alapján nem szenvednek hiányt. 

 

Gratulálunk a rendkívüli teljesítményhez! 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló