2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

Véletlenül törték össze fiatalok a Török-Magyar Testvériség terének szobrát Egerben

2019.11.30. 00:00

Kiderült, mit mondott a polgármesternek az egri rendőrkapitány az ügyről. Mirkóczki a Török Nagykövetség képviselőjével is tárgyalt.

 

Az Egri Ügyek is beszámolt róla, hogy ledöntötték Egerben a Török-Magyar Testvériség terén álló szobrot, amelyet 2014-ben avattak fel az emlékparkkal együtt. A szobor Evliya Celebit, egy 16. századi török utazót ábrázolta, így nem világos, mi dühíthette fel a tettest vagy tetteseket.

 

Úgy tűnik azonban, valójában nem vandálok pusztításáról van szó, hanem véletlen balesetről. Eger város Facebook-oldalán jelent meg kedden egy bejegyzés arról, hogy Nuray Tekdan, a Török Nagykövetség másodtitkára látogatott Egerbe, és találkozott Mirkóczki Ádám polgármesterrel.

 

 

A látogatás valószínűleg nem volt független a szoborrongálástól, a poszt ugyanis így folytatódik: "A beszélgetés során elhangzott - s ezt az egri rendőrkapitány is megerősítette - nem vandálok, hanem felelőtlen fiatalok törték össze véletlenül Rostás Bea Piros 2014-ben felavatott, Evliya Çelebi török utazó, történetírót ábrázoló szobrát múlt hét végén. Az alkotást a szobrásznő hamarosan újra elkészíti, ezúttal bronzból."

 

 Az esetről kérdéseket küldtünk a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnak, hogy tisztázzuk: kik voltak a vétlen elkövetők és pontosan hogyan sikerült ledönteniük a szobrot. Arról is érdeklődtünk, milyen következményei lesznek az esetnek. Amint választ kapunk, közölni fogjuk.

Lerombolták a Török-Magyar Testvériség terének szobrát Egerben - FOTÓK

Elképesztő vandalizmus, lényegében megsemmisítették az emlékhelyet. Ledöntötték Egerben a Török-Magyar Testvériség terén álló szobrot, amelyet 2014-ben avattak fel az emlékparkkal együtt. A szomorú hírt a szobor készítője, Rostás Bea Piros közölte az Egri Ügyekkel, a tragikus képeket is neki köszönhetjük a helyszínről. A szobor Evliya Celebit, egy 16.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló