2024. július 23., Lenke

Eger ügye

#egerplusz #eger #tűzoltóság

Valóra vált álom: az egri tűzoltókkal ünnepelte születésnapját a 3 éves kisfiú – FOTÓK

Barna Benedek 2021.12.17. 15:05

Szívmelengető képek készültek a kis Zéti nagy napjáról.

 

3 éves tűzoltórajongó kisfiú álmát váltották való az egri lánglovagok – számolt be honlapján a megyei katasztrófavédelem.

 

Mint írták, a kis Zéti születésnapja péntekre esett, szülei pedig azzal a kéréssel fordultak az egri tűzoltókhoz, hogy a fiuk a laktanyában tölthessen egy kis időt és beülhessen egy tűzoltó autóba. Elmondták, hogy másfél éves kora óta rajong a Sam, a tűzoltó című mesesorozat hőséért, több tűzoltó sisakja, saját tűzoltó gépjárműve és tömlője is van. A nap nagy részében teljes felszerelésben egy játék tömlővel folyamatosan képzeletbeli tüzeket fékez meg, vagy embereket ment otthon.

DSC_0037

Az egri tűzoltók örömmel üdvözölték a "kis kollégájukat", aki gyakorlatilag a fél életét a képzeletbeli tüzek oltásának szentelte. Megmutatták neki a járműveket, a szertárat és a felszereléseket. Zéti nagy érdeklődéssel figyelte a bemutatókat, a tűzoltó locsolós játékkal a hűvös idő miatt csak víz nélkül olthatta az égő házat. A kis tűzoltónak a régi eszközök, a riasztáshoz használt harang is tetszett, mindent szemügyre vett. Nagy örömére ottlétekor a tűzoltókat egy káresethez riasztották, úgyhogy apukája öléből egy igazi, éles riasztást is végignézhetett. Zéti széles mosollyal figyelte a rúdon lecsúszó, majd gyorsan bevetési ruhába öltöző hivatásosokat, integetve búcsúzott a riasztott tűzoltóktól.

DSC_0143

A látogatás végén az egri katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője egy kis ajándékot adott át a csöppségnek, kívánva neki nagyon boldog és csodás szülinapot az egész egri tűzoltóság nevében.

 

A kisfiú nagy kalandjáról néhány kedves fotót is megosztottak, a teljes galéria alább lapozgatható:

#GALLERY_157# 

(Fotók: Katasztrófavédelem)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló