2024. július 24., Kinga Kincső

Eger ügye

#mol #üzemanyaghiány

Üzemanyaghiány: a Mol szerint beindult a pánikvásárlás, hosszú sorok Egerben is

Csarnó Ákos 2022.12.06. 14:18

Egerben még akad, de rendgeteget kell várni.

 

A nagy tavaszi pánik után itt a téli. Az ország területén több töltőállomáson is jelezték, hogy elfogyott a hatósági áras üzemanyag.

 

A MOL Zrt. a kialakult helyzet kapcsán azt közölte, hogy az autósok körében elkezdődött a pánikvásárlás, ennek tudható be, hogy egyes töltőállomások teljesen kifogytak a hatósági áras benzinből és gázolajból.

Elindult a pánikvásárlás, ráadásul sokan készleteket halmoznak fel, ami tovább súlyosbítja a helyzetet a társaság szerint.

A társaság kútjai továbbra is nyitva tartanak, a tartálykocsik folyamatosan úton vannak, a Dunai Finomító karbantartása végéhez közeledik, megkezdik a termelést.

Egerben a tapasztalataink szerint változó a helyzet. A 25-ös úton található, Kővágó téri kútnál például volt mindenféle üzemanyag – hatósági áras is – viszont jó 30 percet kell várni a tankolásra, emiatt a kocsisor a forgalom lüktetésétől függően akár a Neumann iskoláig, de akár a volt Csuvas étteremig elér (nem mindenki akar vásárolni üzemanyagot, csak a lekanyarodó sávban állók visszafogják a járműveket).

 

 

 

 

 

A nem sokkal messzebb található Shell kútnál viszont alig lézengett valaki, de azt tudni kell, hogy oda csak üzleti kapcsolatban állók mehetnek tankolni, így hiányról ott sem lehet beszélni.

 

 

 

A harmadik, nagylaposi kútnál is sorok vannak, jóval kisebbek ugyan, de itt is várni kell, a legnagyobb meglepetésünkre pont egy tartálykocsi épp ott állt és láthatóan üzemanyagot hozott a kútra.

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló