2023. június 5., Fatime

Eger ügye

#eger #egri tankerület #jelenléti oktatás #újranyitás #ballagó zoltán

Újra lehet koptatni Egerben is az iskolapadot: az alsósok többségét engedték a szülők suliba

Keller Richárd 2021.04.19. 19:16

Az egri tankerületben a legtöbb kisdiák visszaült az iskolapadba, de voltak szülők, akik nem engedték iskolába gyermekeiket.

Ahogy arról mi is beszámoltunk: Orbán Viktor múlt szerdán jelentette be, hogy április 19-én az óvodások és az általános iskolák alsósai visszatérhetnek a tantermi oktatásba. Hétfőn az egri tankerületben több mint 4700 kisgyerek ülhetett vissza az iskolapadba Ballagó Zoltán tájékoztatása szerint. Mi is elcsíptünk egy pillanatot, ahogy az Egri Lenkey János Általános Iskola kapujában fogadja gyermekeit egy édesapa az első tanítási nap végén.

Fotó: Keller Richárd

Az Egri Tankerületi Központ igazgatója a Heolnak elmondta: a tankerület intézményeiben a nyitáshoz szükséges fertőtlenítések megtörténtek, ehhez biztosították a szükséges takarító- és fertőtlenítő szereket. 

 

Horváth Márta, a Hatvani Tankerületi Központ vezetője arról tájékoztatta portált, hogy a fenntartásukban működő összesen 38 általános iskolában és gyógypedagógiai intézményben a visszatérés 3957 diákot érint. Ezekben az intézményekben is érvényesek a fent említett óvintézkedések, és a digitális munkarend alatt a hatvani tankerületben is fertőtlenítettek tette hozzá.

 

A Heol úgy értesült: Pétervásárán a Tamási Áron Általános Iskolában csak néhány szülő jelezte előzetesen, hogy nem engedi gyermekét iskolába. A szülők az újranyitás ellenére ugyanis dönthetnek úgy, hogy egyelőre nem engedik iskolába gyermekeiket. Ezzel kapcsolatban nemrég cikkeztünk egy tanulmányról, mely szerint a szülők többsége nem tartja biztonságosnak az iskolák újranyitását. 

 

Az iskolák 5-8. osztályaiban és a felsőbb évfolyamokon május tizedikétől térnek vissza a jelenléti munkarendhez. A miniszterelnök ígérete szerint a héten a teraszok is nyithanak, melynek feltétele a 3,5 millió beoltott, Orbán szerint ez a szám szerdára-csütörtökre érhető el.

 

A TV Eger is foglalkozott a témával:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló