2023. október 3., Helga

Mindenki ügye

#felmérés #gyermekfelügyelet #iskolanyitás #jelenléti oktatás

A szülők többsége nem tartja biztonságosnak az iskolák újranyitását egy felmérés szerint

2021.04.12. 19:01

A válaszadók harmada nem is akarja visszaengedni a gyerekét.

A Szülői összefogás gyermekeink jövőjéért közösség 2021. április 6. és 9. között online felmérést végzett a szülők körében az április 19-ére tervezett óvoda- és iskolanyitással kapcsolatban, ennek eredményeiről hétfőn számoltak be.


Mint Facebook-oldalukon írták, alig két és fél nap leforgása alatt 85181 válasz érkezett. Szerintük a rendkívül magas szám is azt mutatja, hogy a szülők körében különösen kiemelt kérdés a jelenlegi járványügyi helyzetben az intézmények újranyitása és az azzal járó kockázatok vállalása.

Összességében a szülők 76,3%-a inkább nem tartja biztonságosnak az intézmények újranyitását.

A válaszadók 29,4%-a bizonytalan abban, hogy visszaengedi-e a gyermekét az iskolába április 19-én. Mindössze 34,7% jelenti ki, hogy biztosan visszaengedi, 33,5% azonban nem akarja visszaengedni.

 

A beszámoló szerint a szülők döntésében sem gazdasági megfontolások, sem pedig a tanulmányi előrehaladásra irányuló vélekedések nem játszanak kimutatható szerepet. A felmérésből az is kiderült, hogy a szülők kevesebb mint 10%-a (8,9%) venné igénybe az intézményi gyermekfelügyeletet. Ha külön nézzük az intézménytípusokat, azok közül egyedül az óvodában jelentősebb a felügyelet igénye, de még ott is csak 19,4%. Az általános iskolákban ez az arány az alsó tagozatosok szüleinél 11,9%, a felsősöknél 4,1%.

 

maszk-covid-unsplash (3)
Fotó: unsplash.com

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló