2024. június 18., Arnold Levente

Eger ügye

#csapadék #özönvíz

Újra és újra nagy mennyiségű csapadék zúdult le Egerre - VIDEÓ

Csarnó Ákos - Agria Tv 2024.05.24. 11:48

Homokzsákokat vet be az önkormányzat

 

Napok óta tartanak a heves esőzések, ma délelőtt ismét nagy mennyiségű csapadék zúdult le Egerre, az önkormányzat a város kritikus pontjain homokzsákokkal próbál segítséget nyújtani a víz elleni védekezésben - tájékoztatott az egri önkormányzat.

 

Az elmúlt 5 évben, ahol az önkormányzat a város területén útfelújítást, az árkok tisztítását, a csapadékcsatorna cseréjét elvégezte, ott a hirtelen lehulló csapadék elvezetése megoldott. Lakossági jelzések alapján Egerben jelenleg két kritikus területen, a Mátyás király úton, valamint a Kistályai úton okoz hatalmas gondot a nagy mennyiségű csapadékvíz elvezetése.

 

Eger főbb úthálózatának jelentős része, így ezen útszakaszok is a Magyar Közút Zrt.-hez tartoznak. Mindezek ellenére Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata próbál minden segítséget megadni, így a Városgondozás Eger Kft.-vel közösen 1000 homokzsákot (szükség esetén a mennyiség növelhető) biztosít a Kistályai úton található vállalkozások számára, sőt olyan, ott működő cégnek is, mely közigazgatásilag már nem Egerhez, hanem Andornaktályához tartozik.

 

Az önkormányzat a Magyar Közút Zrt.-vel, az Egri Rendőrkapitánysággal és a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve végzi az esőzés okozta problémák gyors elhárítását, megoldását.

 

Az Agria TV videós összeálltása a csapadékhelyzet utáni állapotokról:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló