2024. június 22., Paulina

Eger ügye

Újabb fákkal gazdagodik Eger: gömbakácokat, galagonyákat ültetnek a Sas út mellé – FOTÓK

2019.11.30. 00:00

Folytatódik a tavaly megkezdett program.

 

A Városgondozás Eger Kft. arról számolt be szerdán, hogy 30 fát ültetnek a Sas útra, nagyrészt gömbakácot (19 darabot), de lesz köztük piros virágú galagonya (5 darab), vérjuhar, díszcseresznye (2-2), valamint oszlopos díszcseresznye és éger is (1-1 db). A fákat a tavaly megkezdett "1552 Fa" program keretében ültetik ki, amely tavasszal folytatódik: további fák elültetését tervezik a Sas útra, a Töviskes téri körforgalomhoz és a Veres Péter úti játszótérre.

 

A TV Eger riportja szerint az önkormányzat idén már 131 fát ültetett, jövőre pedig a kezdeményezés részeként várhatóan újabb 146 fával gazdagodhatnak majd a város közterületei.

 

Mirkovszki-Lénárt Patrícia, a Városgondozás parkfenntartási üzemegységvezetője a tévének elmondta: a fák kiválasztásánál a döntő szempont az volt, hogy jó várostűrő képességük legyen, és a koronáik ne lógjanak be az útra vagy a vezetékek közé, miközben a biciklióton és a járdán közlekedőknek árnyékot nyújtanak.

 

Kedden az épülő Varkoch-kapu előtti területen is elültettek négy gömbjuhar-facsemetét, szintén az 1552 fa program keretében. Minczér Gábor alpolgármester ennek kapcsán azt nyilatkozta, hogy egy 10 ezer fás projektet is szeretnének indítani, ami azonban a vírushelyzet miatt jövő tavaszra tolódik.

 

Fotók: Városgondozás Eger (Facebook)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló