2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#eger #szemét #szala #illegális hulladék

Több tucat tonnányi illegális hulladéktól kell megszabadítani az egri Szala városrészt

Barna Benedek 2022.06.24. 14:41

Már elkezdődött a takarítás.

 

Az elmúlt hónapokban nagy mennyiségű illegális hulladék halmozódott fel a Szala városrészben, ennek az eltakarítása most elkezdődött – tájékoztatta az Egri Ügyeket Farkas Attila egri alpolgármester.

 

A portálunkhoz is eljuttatott közleményében arról írt, hogy a szemét részben a város más területein élő, a Szalát "szeméttelepként" használó városlakóktól származik, szészben pedig néhány helyben élő, szabályokat betartani nem kívánó háztartásból.

Szala takarítása

Az illegális szemetelőkkel szemben számos eljárást indított önkormányzatunk és a jövőben szorosabb együttműködést kívánunk kialakítani a Heves Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályával az egész várost érintő illegális hulladéklerakások visszaszorítása érdekében"

– jelezte az alpolgármester.

Szala takarítása_fotó

A közlemény szerint a városrész lakóit az önkormányzat tájékoztatta az illegális hulladéklerakás lehetséges következményéiről és a szigorodó jogszabályokról. Emellett a Szaláért Tevők Csoportjával (SZATECS) több fórumot is rendeztek, melyek témái között szerepelt a szemétlerakás problémája is.

Szala városrész takarítása

A felhalmozódott hulladék miatt a közösség az önkormányzattal együttműködve szemétgyűjtési és takarítási akciót szervezett, és a helyben élők is jelezték részvételi szándékukat.

 

A takarítás a Verőszala, Árnyékszala és Rudivár utcában, külön munkacsoportokban kezdődött meg. A hulladék elszállítását és a gépi munkavégzést a Városgondozás Eger Kft. szintén pénteken kezdte meg. Az önkormányzat előzetes becslései szerint 30 tonna illegális hulladék halmozódott fel a három utcában.

 

Egy kis politikai adok-kapok a szemétügy apropóján

 

Miután a takarítás megkezdéséről beszámolt, Farkas Attila közleményében odaszúrt a körzet önkormányzati képviselőjének, Oroján Sándornak, aki szerinte a hulladéklerakás problémáját egyáltalán nem jelezte. "Ez megelőzhető lett volna, ha időben jeleznek az önkormányzat felé, így várhatóan milliós összeget kell városunknak kifizetnie a hulladék ártalmatlanításáért" – fogalmazott az alpolgármester.

 

A megszólított képviselő az Eger Híreknek nyilatkozva úgy reagált Farkas Attila kijelentésére, hogy szerinte az alpolgármester hazudik, amikor azt mondja, most tűnt fel az önkormányzatnak 30 tonna szemét. A fideszes politikus állítása szerint a Szalában élők neki már négy hete jelezték, hogy készül a szemétmentesítés, vagyis az önkormányzat és a Városgondozás már hetek óta tudott a problémáról. "Cselekedhetnének gyorsabban is, de az alpolgármesterék láthatóan inkább azzal foglalkoznak, hogy címeres papíron hazudjanak az ügyben valamit velem kapcsolatban" – szúrt vissza Oroján.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló