2024. március 1., Albin

Eger ügye

#mirkóczki ádám #városháza #fidesz #NER #városgondozás #választás2024eger #eged istván renátó

Tényleg egy NER-lovagot javasol Mirkóczki Ádám a Városgondozás élére

Csarnó Ákos 2023.08.27. 17:24

A NER-lovag jelölésével célba jutott Mirkóczki Ádám volt ellenzékiből Fidesz-baráttá és Fidesz/NER kiszolgálóvá válása.

 

Ismét rendkívüli Közgyűlést tart az egri önkormányzat (zárt ülés keretében), ugyanis augusztus 31-e után a Városgondozás Eger Kft-nek nincs vezetője. 28-án, hétfőn tehát ezért ülnek össze a képviselők, már amennyiben megjelennek.

 

Korábban írtunk arról, hogy az augusztus elején tartott akkori rendkívüli Közgyűlésen két jelölt pályázatáról dönthetett volna a testület, azonban végül egyik pályázó sem kapta meg a többséget. Akkor Orosz Lászlóné Ibolya előterjesztése tartalmazta a két személy anyagát. A Közgyűlés Ferenczy Tamás, jelenlegi városi főkertészt, vagy Eged István Renátót, a PEVIK Nonprofit Kft. vezetőjét támogathatta volna.

 

Információink szerint azonban Ferenczy pályázata nem volt megfelelő, így Mirkóczki Ádám polgármester Eger István Renátót javasolja a városgondozás Kft. élére. Személyében azonban érdekes családi és gazdasági összefüggésekre akadtunk.

 

Első sorban ő a PEVIK Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ez a cég Pétervására és környékének „szemetes” ügyeivel foglalkozik, tulajdonosai a környező kisebb települések. E tekintetben még szakembernek is nevezhető. Sokkal aggályosabb azonban az, hogy Eged István Renátó a pétervásárai polgármester, Eged István fia, így számára a családi összefonódás a céges ügyekkel nem ismeretlen. Pétervására 56,84%-os, tehát döntő arányban tulajdonos.

 

A pétervásárai polgármester – aki a Fidesz jelöltje volt 2019-ben - kacsalábon forgó, eu-s pályázati pénzekből összehozott vendégváró helye (50 millió ft), fenyegetőzésaz oda vezető út rendbe tétele (140 millió ft)a szociális szolgáltatás széthullása mind azt mutatják, hogy a családi-üzleti-önkormányzati-politikai összefonódások nem jó példákat mutatnak.

 

További probléma, hogy Eged István Renátó személyében összefüggésbe hozható Szomszéd Lajos nagyvállalkozóval és így rajta és cégein keresztül Eger polgármesterével, Mirkóczki Ádámmal is. Eged István Renátó ugyanis annak a Fenstherm 2003 Kft-nek az egyik tulajdonosa és ügyvezetője, aminek ügyvezetője Szomszéd Lajos, aki az ÉRD 2008 Kft-nek az ügyvezetője és tulajdonosa is. Ez a cég társtulajdonosa Mirkóczki testvérének, Borbás Balázs társtulajdonos cégének is, aminek vezetője pedig Mészáros Lőrinc NER főoligarcha bizalmi embere, Schmidl Péter György. További érdekesség még, hogy az ÉRD 2008 Kft. annak az EXTERNÁTUS Kft-nek is a tulajdonosa, ami éppen most nyert el egy egri közbeszerzési pályázatot, a Volt Helyőrségi Klub kávézó kialakítására, felújítására 149 milliós értékben.

 

A fenti tények folyamatos támadási felületet fognak adni a városnak és az ún. városvezetésnek, ha vállaltan politikust – Fidelitasos politikust ültetnének egy városi cég vezetői ülésébe, akinek NER kapcsolatai kiválóak, családi összeköttetései uniós pénzeket tudnak szerezni. 

 

A NER-lovag jelölésével célba jutott Mirkóczki Ádám volt ellenzékiből Fidesz-baráttá és Fidesz/NER kiszolgálóvá válása. Ez a korábban írtak összevetéséből tisztán látszik.

 

indexkép: Hadházy Ákos facebook

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló