2021. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

#egerplusz #eger #turizmus #vendéglátás

Már elkezdődött a nyári szállásfoglalás, és úgy néz ki, sokan fogják Egert célba venni

2021.02.10. 16:25

A magyarok többsége érthető módon belföldi úti célban gondolkodik.

Online felmérést végzett a Szallas.hu az utazni vágyók körében idén januárban. Mint írják, felmérésük ugyan nem reprezentatív az ország lakosságára nézve, de az eredmények alkalmasak a trendek és attitűdök bemutatására.

A válaszok tanulsága szerint tízből kilencen terveznek vakációt az idei nyárra, és már minden ötödik válaszadó le is foglalta szálláshelyét, és a szállás kiválasztásában döntő szerepet játszik most az ár, a tisztaság és a biztonság.

"Ezek a kritériumok a Szallas.hu kínálatában szűrőként is megjelennek, hogy megkönnyítsük a szálláskeresést" – mondta Pardi Dorina, a Szallas.hu marketingvezetője, aki hozzátette: valamennyi partnerük rugalmas feltételeket kínál, így a vendégnek nem kell előleget fizetnie, lemondható vagy módosítható az időpont.

eger turizmus Fotó Eger Városi Turisztikai Kft
Fotó: Eger Városi Turisztikai Kft

 

A vakációzástól ódzkodók leggyakrabban a koronavírus-járvány miatt bevezetésre kerülő korlátozásokra (63%), magától a járványtól és így a megbetegedéstől való félelemre (14%), anyagi helyzetükre (13%) és egyéb okokra (pl. munka, szülés stb. – 10%) hivatkoznak.

 

A válaszadók kétharmada csak belföldre utazna, míg harmaduk hazai és külföldi üdülést egyaránt tervez. Belföldön a Balaton mellett Eger, Pécs, Gyula, Hévíz és Sopron is népszerűek lesznek, és sokan látogatnak majd el az Őrségbe, a Mátrába és a Tisza-tó partjára is. A nemzetközi célpontok közül Horvátország, Olaszország és Görögország iránt fokozottabb az érdeklődés a válaszadók körében.

 

Szállástípusok közül a hotelek (34%), apartmanok (31%) majd a panziók és vendégházak (27%) a legnépszerűbbek, de lesznek, akik rokonoknál vagy saját nyaralóban szállnak meg. A vendégek keresik az aktív kikapcsolódási és feltöltődési lehetőségeket. Népszerű program lesz a kirándulás, fürdőzés vagy strandolás, hajós kirándulás, aquapark-látogatás, túrázás, városnézés is.

 

A többség (40%) beoltatná magát a koronavírus elleni vakcinával akár külföldi vagy belföldi nyaralás kedvéért is. 35% nyilatkozott úgy, hogy még nem tudja, mit tenne. "A villámfelmérésünket követően reprezentatív kutatással is készülünk, hiszen az eredmények ismeretében tudunk felkészülni a nyári szezonra"– mondta a marketingvezető.

 

(Indexkép: ieger.com)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló