2024. április 19., Emma

Eger ügye

#eger #dobrev klára #gázpisztoly #selim etkar

Gázpisztolyos balhé Dobrev egri látogatásán: nem ismerik el bűnösségüket a hangszórós rendzavarókkal dulakodó DK-szimpatizánsok

Kovács Dávid 2022.01.26. 14:47

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt indult eljárás az idős férfi ellen, akinek a fejéhez gázfegyvert tartottak.

A bíróságon folytatódik a Dobrev Klára egri kampányrendezvényét megzavaró ellentüntetők és a velük összezördülő DK-szimpatizánsok ügye. Mint ismert, tavaly nyáron három antigyurcsányista tiltakozó zavarta meg a rendet a Demokratikus Koalíció politikusának roadshow-ján. Egyikük a vita hevében egy gázfegyvert is előrántott, amit egy idős DK-szimpatizáns fejéhez tartott.

 

A 77 éves férfit, T. I.-t szintén előállították, mivel mérgében belerúgott a rendzavaróknál lévő hangfalba, ami megbillent, és nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott az egyik szabályszegőnek. Ellene nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt indult eljárás. Az ügyben az Egri Járásbíróság kedd reggel tartott előkészítő ülést.

 

Telefonos megkeresésünkre Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője és a bíróság elnökhelyettese elmondta: az ügy első, nyilvános előkészítő ülésén a vádlottak nem ismerték be a bűnösségüket, és nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról sem, ezért a bíróság tárgyalást tűzött ki. A tárgyaláson a bíróság először a vádlottakat fogja meghallgatni, majd elkezdi a bizonyítási eljárást, vagyis tanúkat fog meghallgatni, illetve bizonyítékokat fog ismertetni.

A T. I. I. r. vádlott és társa ellen gyűlésen elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a tegnapi napon megtartott nyilvános előkészítő ülésen a vádlottak a bűnösségüket nem ismerték el, nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról így a bíróság az előkészítő ülést elnapolta és tárgyalást tűzött, ahol először a vádlottakat hallgatja majd ki

– közölte írásban is a szóvivő az Egri Ügyekkel.

 

A rendzavarók arcukat részben elfedve, "EL", "KÚR", "TUK"-feliratú táblákkal a nyakukban érkeztek a kampányrendezvény helyszínére, ahol egy horodozható hangszórón elkezdték lejátszani Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök őszödi beszédét. A DK-s rendezvényre látogatók és a tüntetők között hamarosan szóváltás, majd némi dulakodás alakult ki, és a vita hevében végül előkerült egy gázpisztoly is.

 

 

Hogy pontosan mi történt, az sokáig zavarosnak tűnt, ám az ügyészségi vádirat később segített tisztázni a helyzetet: az egyik rendzavaró a ruházatába rejtett gázfegyverrel jelent meg Dobrev Klára roadshow-jának egri helyszínén, ahol igyekezett megzavarni a rendezvényt, ezért többen is megpróbálták távozásra bírni, hasztalanul.

Az elsőrendű vádlott T. I. is odament hozzá és társaihoz, őket szidalmazva, kezével gesztikulálva távozásra szólította fel őket, majd a sértett mellett elhelyezett kisméretű, hordozható hangfalba belerúgott és hátralépett. A hangfal megbillent, és nekiütődött a mögötte álló sértett lábának, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Ekkor a másodrendű vádlott kilépett a társai mellől az elsőrendű terhelthez, akit a mellkasán két kézzel meglökött. A vádlottak ezután egymás kezét fogva kölcsönösen előre-hátra tolták egymást, majd a másodrendű terhelt elővette a gáz-riasztófegyvert, s azt T. I. irányába tartotta."

A vádirat szerint a történtek a jelenlevőkben megbotránkozást és riadalmat keltettek. A dulakodásnak az időközben odaérkező járókelők és fotósok megjelenése vetett véget.

 

 

A Dobrev kampányrendezvényét megzavarókat, azaz Selim Etkart és két társát hamarosan elvitték a rendőrök, a felsőtárkányi férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja, míg társai ellen szabálysértés miatt indult eljárás. Selim Etkar később azzal védekezett, hogy önvédelemből rántotta elő a gázpisztolyt, fellépése a személyét érő erőszakos magatartás megfékezésére irányult. "Mi elutasítjuk az erőszakot és nem voltunk erőszakosak" – állította később a nyilvános rendezvényen gázfegyverrel megjelenő férfi.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló