2021. október 26., Dömötör

Eger ügye

#egerplusz #eger #egri csillagok sétánya #sike andrás

Pénteken újabb díszkövet avatnak Egerben: Sike András is csillagot kap

Barna Benedek 2021.10.12. 16:23

Ez lesz a hatodik díszkő az Egri Csillagok Sétányán.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, idén két újabb díszkővel gazdagodik az Egri Csillagok Sétánya: az egyik csillagot Tordai Teri Kossuth és Jászai Mari díjas színésznő kapta, a másik pedig az olimpiai bajnok birkózó, edző Sike Andrásé lesz. Ez utóbbit a hírességek sétányát életre hívó Eger Sikeréért Egyesület közlése szerint október 15-én, pénteken fogják felavatni az Érsek utca Dobó tér felőli végén.

 

Az egerhirek.hu az Egyesület tájékoztatása nyomán azt írja, az új csillag csütörtökön kerül a helyére, pénteki avatásán pedig "tulajdonosa", a kiváló sportember személyesen is jelen lesz, emellett beszédet mond majd Forgó János egyesületi elnök.

csillagavatás-sike
Kép forrása: Eger Sikeréért Egyesület / Facebook

 

A tervek szerint a legújabb csillagok a 2019-eshez hasonlóan csúszásmentes kivitelben készülnek el, a megvalósítást pedig a gyártástól a kihelyezésig az Eger Sikeréért Egyesület vállalja idén. A járványhelyzet miatt most mindkét csillagnak ősszel lett avatóünnepsége, jövőre szeretnének visszatérni az “eredeti” menetrendhez, egyet avatni tavasszal és egyet ősszel – írja az egerhirek.hu.

A 2018 novemberében, az Érsek utca Dobó tér felőli végén felavatott sétányon az elmúlt években Kovács Kati énekesnővízilabdás olimpikonokTörőcsik Mari színművésznő és dr. Ringelhann György, Eger szabadon választott polgármestere kaptak csillagot.

(Indexotó: Czagány Balázs / MTI)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló