2022. december 7., Ambrus

Eger ügye

Szétszedték a rajongók Kovács Katit Egerben, aki megkapta a hírességek első csillagát

2019.11.30. 00:00

Eger díszpolgára Hollywoodban érezhette magát.

 

Csütörtökön bemutatták az első csillagot az Érsek utcában kijelölt Egri Csillagok Sétányán, ahol ezentúl – a hollywoodi Walk of Frame-hez hasonlóan – emléktáblákat helyeznek el hírességeknek; olyan személyeknek, akik

 

a művészetek, a tudomány, a sport terén elért kiemelkedő sikerekkel, eredményekkel, és más területeken Egerért végzett kimagasló teljesítményükkel

 

a város közgyűlése szerint is kiérdemlik az elismerést. 

 

Az első nagyon híres egri kedvenc Kovács Kati énekesnő lett, aki díszpolgára is Egernek, ahová elég sok szállal kötődik. 

 

 

Ez az egész az Eger Sikeréért Egyesület kezdeményezése, ők tehetnek ajánlásokat az emléktáblák állítására, amelyekből önkormányzati ciklusonként legfeljebb tíz darab helyezhető el. Az ajánlás után a közgyűlés mérlegeli, hogy a talajszintre helyezett emléktáblára éppen javasolt személy születése, tanulmányai, életműve, munkássága alapján megfelel-e az előzetesen kialakított kritériumrendszernek – tudtuk meg még korábban Zentai Lászlótól, az önkormányzat sajtóreferensétől. Az, aki az egri hírességek közé kerül, díszoklevelet és az emléktábla kicsinyített mását kapja meg.

 

Kovács Katira egyébként nagyon sokan voltak kíváncsiak a csütörtök délutáni átadón, rajongók hada vette körbe az énekesnőt. Na és persze fideszes politikusok, de nekik most inkább nem csinálnánk reklámot, hype-olják ők magukat úgyis eleget.

 

 

 

 

Fenti fotók forrása: Eger Város Hivatalos Oldala/Facebook.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló