2023. december 8., Mária

Eger ügye

Csillagot kap Egerben Töröcsik Mari, az Érsek utca kövezete őrzi majd a nevét

2019.11.30. 00:00

Újabb kiválóság részesült városunk elismerésében.

 

A város vezetése az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) elnökségével összhangban úgy határozott, hogy ezúttal Törőcsik Marit – aki a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas, Kossuth Nagydíjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja – részesíti elismerésben.

 

 

– Törőcsik Mari a hazai kulturális élet egyik legnagyobb alakja, a Heves megyei Pélyen született. A megyéhez és Egerhez erősen kötődő művésznő középiskolai tanulmányai egy részét Egerben, a Szent Orsolya-rend iskolájában s az angolkisasszonyok intézetében végezte – idézte Honfi Gábort, az ESE elnökét a heol.hu.

 

A Kossuth Nagydíjas színművésznő kézjegyével ellátott díszkövet ünnepélyes keretek között április 6-án, 11 óra 30-kor helyezik el az Érsek utcában. Az eseményt rendhagyó módon egy filmvetítéssel is kiegészítik. A díszkő avatásának napján 17 órakor az Uránia Moziban vetítik le a művésznő egyik filmjét, a Körhintát.

 

(Fotó: MTI)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló