2024. április 12., Gyula

Eger ügye

#városháza #minczér gábor #fertálymesterek #egri fertálymesteri testület #várkonyi györgy

Páros lábbal akart beleszállni Minczér Gábor alpolgármester az egri Fertálymesterekbe

Csarnó Ákos 2024.03.05. 18:28

Mert nem mentek el a Lenkey-ház átadó ünnepségére, holott meg se hívta őket senki, meg hát drágának találták

 

Minczér Gábor egri alpolgármester és egyben fertálymesteri tag illetve a fertálymesterek kapitánya, Várkonyi György között váltott levelezés került ki a közösségi médiába – vette észre az egerinfo.hu. Ebben az üzenetváltásban igen szaftos részleteket olvashatunk és egyfajta magyarázatot is kaphatunk az ún. városvezetés viselkedésére. Ismét sikerült valakibe belerúgni, aki nem is érintett a csillagászati összegből felújított Lenkey-ház ügyében, de az ún. városvezetés most a fertálymestereket is megpróbálta a saját szintjére lerántani.

 

Előzmény a jelenlegi ügyben, hogy átadták a Lenkey-házat a hétvégén, ami egyrészt szép lett, másrészt csillagászati összegbe került a felújítás. Eger polgármestere egyenesen hazafias kötelességnek állította be a felújítást, a fanyalgók pedig mehetnek máshová. Na ebbe a „levesbe” érkezett egy újabb kő.

 

Azt írja az alpolgármester, hogy

Sajnálom, hogy az évtizedek óta hányatott sorsú ház felújítása egyesek számára a politikai haszonszerzés eszköze lett a városban és sajnálom, hogy a Fertálymesteri Testület felülve e személyek politikai lejárató kampányának távol maradt az eseménytől. Véleményem szerint a nem politizáló testület ezzel politikai állásfoglalást tett. Kiállt azok mellett akik félinformációk, rosszindulatú csúsztatások eszközeivel élve a beruházást negatív színben igyekeztek feltüntetni. 

Szerinte a nem megjelenés mély tiszteletlenség volt mindazokkal szemben, akik a projekt sikerén dolgoztak, különös tekintettel a Dobó István Vármúzeum szakembereire. Minczér azt követően magyarázkodás szagú okfejtésbe kezd arról, hogy a négyzetméter sem annyi, meg az ár sem pontos, és egyébként is igen, drága volt, de szerinte ehhez képest a Bazilika állványozása és a Szép bástya – amely, mint írja történelmi szempontból soha nem is létezett – még drágább. Arra nem tért ki az alpolgármester, hogy a polgármester vele ellentétben 475 milliós költségről beszélt az átadón.

 

Ráadásul fertálymesterként is szégyelli magát és szerinte el lehet gondolkodni azon, hogy „vajon legyünk a díszpintyek március 15-én vagy október 6-án a városi ünnepségeken a felújított Lenkey házban.”

 

 

A Fertálymesteri Testület főkapitánya, dr. Várkonyi György válaszolt az alpolgármester vádaskodására. Mint írja, nem is tudott volna elmenni a megnyitóra, mert hivatalos meghívót sem ő sem a Fertálymesteri Testület nem kapott, csupán egy értesítés érkezett neki a Dobó István Vármúzeum titkárságáról a rendezvény kapcsán, ám abban sem program, sem leírás nem volt olvasható, hogy mi is lesz ez a rendezvény igazából.

 

Neki ráadásul személy szerint „a magas költségek bántották a szemét”, ugyanis vidéken új házat lehet építeni nagyon jó minőségben 600.000 Ft/m2 áron, szemben a Lenkey ház több milliós négyzetméterárával. Várkonyi főkapitány ezután kitért arra is, szerinte mi okozza az igazi gondot:

Tudod az a baj, hogy nincs információ. Semmit nem tudunk, mi történik a városban. Csak a szerencsétlen közgyűlés néhány nézhetetlen pillanatából értesülünk arról, ha véletlenül odakapcsolunk, hogy Eger értékeihez méltatlan a képviselő testület.

Hozzátette: örül, hogy a ház megújult, meg is fogják látogatni, de ő nem szégyelli magát, amiért fertálymester. Megköszönte az alpolgármester által csatolt költség kimutatásokat, odaszúrva: „Nem tudom a tény mennyire tér el ettől.”

 

 

Teljesen érthetetlen az ún. városvezetés utóbbi időben tett mozgásai, ami talán csak azzal magyarázható, hogy egyrekisebb a mozgástér a rohamosan közeledő önkormányzati választásokig.

 

képek: Kellemetlen Lényegek  

indexkép: Pajtók Gábor facebook

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló