2024. június 17., Laura Alida

Eger ügye

#mirkóczki ádám #oroján sándor #választási csalás #kubatov-lista

Eldőlt: jogerősen lehet választási csalónak nevezni Oroján Sándort

2021.04.06. 14:19

Az egri Fidesz-vezér beperelte a polgármestert, mert sértve érezte a becsületét és a jó hírnevét. Most megszületett az ügyben a másodfokú ítélet, amely helyben hagyta az elsőfokút.

Tavaly januárban az Egri Ügyek számolt be arról, hogy az egri városházán Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő aláírásgyűjtő íveinek fénymásolatait és egy teljesen kidolgozott, egri választópolgárokat név szerint felsoroló Kubatov-listát találtak. Az ügy miatt Mirkóczki Ádám polgármester a közgyűlésen választási csalással vádolta meg és lemondásra szólította fel a helyi Fidesz képviselőit.

Önök csaltak, csak a csaló és törvénysértő megszólítás illeti Önöket, nem a Képviselő Úr vagy Képviselő Asszony

- mondta többek között a városvezető.

 

A listázás miatt feljelentést is tettek, de az ügyben való nyomozás megszűnt, azzal az indoklással, hogy semmilyen jogszerűtlenséget nem találtak. A Fidesz-frakció vezetője, Oroján Sándor viszont a polgármestert jelentette fel, amiért szerinte Mirkóczki Ádám a közgyűlésen tett kijelentéseivel megsértette az ő személyiségi jogát, becsületét és jó hírnevét.

oroján-facebook
Kép forrása: Oroján Sándor Facebook-oldala

 

Mirkóczki ellenkérelmében azt hangsúlyozta, hogy ő személyiségi jogokat nem sértett, Oroján Sándor jóhírnevét sértő nyilatkozatot nem tett, hanem egy konkrét, megtörtént, jól dokumentált eseményt mutatott be. Első fokon a bíróság elutasította a Fidesz frakcióvezetőjének keresetét, Oroján azonban fellebbezett.

 

Kedden Eger polgármestere arról tájékoztatta az Egri Ügyeket, hogy jogerősen is pert nyert a fideszes frakcióvezető ellen. Mint írta, a Debreceni Ítélőtábla másodfokon is elutasította Oroján Sándor igényét, megállapítva, hogy

a feltárt egyértelmű bizonyítékok alapján, jogsértés nélkül lehet Oroján Sándort és frakciótársait választási csalóknak nevezni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló