2021. május 12., Pongrác

Eger ügye

Nyomozás indult az Egri Ügyek cikke nyomán az egri választási csalási botrány ügyében

2019.11.30. 00:00

Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatott, hogy zajlik a vizsgálat a fénymásolt ajánlóívek és az egriek listázása miatt.

 

Nyomozás indult az egri polgármesteri hivatal egyik szekrényéből előkerült fénymásolt ajánlóívek és feltételezett „Kubatov-listák” ügyében - derül ki Polt Péter legfőbb ügyész válaszából, amit a Népszava vett észre. Ungár Péter, az LMP országggyűlési képviselője érdeklődött arról Poltánl, hogy indult-e büntetőeljárás a valószínűleg véletlenül hátramaradt dokumentumok miatt.

 

Január végén az Egri Ügyek számolt be arról, hogy a dokumentumok előkerültek az egyik alpolgármesteri irodából. A listákról közzétett képek alapján azok egri választópolgárokat sorolnak névvel, lakcímmel, emellett egy 7-es skálán értékelik pártos aktivitásukat is. Olyan adatlapok is láthatóak a képeken, amin az ugyancsak névvel, lakcímmel sorolt egriek mellé látszólag pártpreferenciájukat, szavazási hajlandóságukat tüntették fel, továbbá, hogy aláírtak-e vagy sem, esetleg be sem engedték az aktivistákat. Emellett a fideszes parlamenti képviselő, Nyitrai Zsolt 2014-es választási ajánlóíveinek fénymásolt példányai is előkerültek.

 

 

 

Ungár Péter szerint ezek azt bizonyítják, hogy 2014-ben, az országgyűlési választásokat megelőzően Egerben a fideszes Nyitrai Zsolt érdekében törvénytelen módszerekkel listákat készítettek Eger választópolgárairól, azok személyes adataival, lakcímeivel, valamint a pártszimpátiájukra vonatkozó információkkal.

 

Polt Péter válaszában azt írta, hogy Eger polgármestere feljelentésére 2020. február 10-én a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság feljelentés kiegészítését rendelte el választás rendje elleni bűntett és más bűncselekmény miatt. Egy ideig egyébként úgy tűnt, hogy a Belügyminisztérium nem találta meg Mirkóczki Ádám feljelentését.

 

Az egri rendőrség elfogultság miatt kérte a Heves megyei rendőri szervek kizárását az eljárásból. Az ügy ezután a Borsod Megyei Rendőr-főkapitánysághoz került, amely 2020. február 13-án nyomozást rendelt el. Ez jelenleg felderítési szakaszban van.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló