2022. augusztus 8., László

Eger ügye

Önök csalással szerezték a mandátumaikat! – Lemondásra szólította fel a fideszeseket Mirkóczki

2019.11.30. 00:00

Az egri polgárok törvénytelen listázása és az adatok kampányban való felhasználása miatt a polgármester a közgyűlésen vonta kérdőre a kormánypárti képviselőket.

 

Dagad az Egri Ügyek által feltárt botrány: a csütörtöki egri közgyűlésen Mirkóczki Ádám polgármester napirend előtt kért szót, ahol indulatos beszéddel lepte meg a fideszes önkormányzati képviselőket. Kezében a hírportálunk által is bemutatott bizonyítékokat lengetve a városvezető kérdőre vonta az egri Fidesz politikusait, amiért Mirkóczki állítása szerint választási csalással szerezték mandátumaikat a tavaly októberi önkormányzati választásokon. Pontosabban az egri állampolgárokról készített listák, valamint Nyitrai Zsolt lemásolt ajánlóíveinek segítségével.

 

"A Fidesz listázta Eger lakosságát. Még irodavezetők és hivatali munkatársak is (értsd: a polgármesteri hivatal munkatársai - a szerk.), névvel szerepelnek benne. Ezekben a dokumentumokban Felnémet, Almár és Berva teljes lakossága benne van, lakcímre, házszámra, névre lebontva, politikai aktivitásra 1-től 7-ig osztályozva. Ez példátlan botrány és példátlan bizonyíték arra, hogy Önök csalással szerezték a mandátumaikat" - mondta felszólalásában Mirkóczki Ádám. (Képünk illusztráció, egy korábbi közgyűlésen készült)

 

 

A polgármester szerint a bemutatott dokumentumok egyértelműen bizonyítják, hogy Egerben a Fidesz egyetlen választást sem volt képes tisztességgel véghez vinni, sőt, még a saját támogatóikat is listázták. Mirkóczki elmondta, hogy a papírokon ott vannak a listázásban közreműködő fideszes aktivisták nevei is. A polgármester ezután bemutatta Nyitrai Zsolt, a Fidesz egri országgyűlési képviselőjének 2014-es, fénymásolt választási ajánlóíveit, amelyek az érintett aktivisták beazonosítása mellett szintén bizonyítékul szolgálhatnak a választási csalás megállapításához.

 

"Önök tisztességtelenül, törvénytelenül jártak el a választási kampányaikban, Önöknek innentől kezdve egy lehetőségük van: jogilag ugyan még képviselők, de morális értelemben csak egyet tehetnek: visszadják a mandátumaikat. Önök csaltak, csak a csaló és törvénysértő megszólítás illeti Önöket, nem a Képviselő Úr vagy Képviselő Asszony. Higgyék el, hogy most én képviselem azokat is, akik Önöket támogatták!" - mondta Mirkózcki, majd hozzátette: mai nappal rendőrségi feljelentést tesz a választás rendje elleni bűncselekmények és a személyi adatokkal való visszaélés miatt.

 

Az ügy részleteiről az Egri Ügyek tényfeltáró cikkében olvashat!

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló