2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#eger #mirkóczki ádám #oroján sándor #időközi választás

Oroján Sándor a hajdúhegyi időköziről: Az egriek megüzenték, hogy elég Mirkóczki Ádámból

Kovács Dávid 2022.06.27. 12:08

A fideszes frakcióvezető szerint a városvezetés támogatottja csúfosan leszerepelt. Orosz Lászlóné győzelméhez Pajtók Gábor és Nyitrai Zsolt is gratulált.

 

"Fantasztikus győzelmet aratott Orosz Lászlóné Ibolya, a Fidesz-KDNP frakcióvezető-helyettese Egerben" – jelentette ki Oroján Sándor frakcióvezető az Egri Polgárok Házából publikált, hétfői videós választási értékelésében.

 

Ahogy az Egri Ügyek is beszámolt róla, az egri hetes választókörzetben rendezett vasárnapi időközi önkormányzatiképviselő-választáson Orosz Lászlóné Ibolya az érvényes szavazatok több mint 47 százalékát kapta meg (378 szavazat), a második a függetlenként induló Domán Dániel lett 39 százalékkal (311 szavazattal). A harmadik helyen az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatását élvező Farkas Richárd végzett kicsit több mint 10 százalékkal (83 szavazattal). A mi hazánkos Bábel Ildikó mindössze 15 szavazatot szerzett (1,89 százalék), a függetlenként induló, jogsértő módon kampányoló Oravecz János Tamás hét szavazattal az egy százalékot sem érte el a Választás.hu-n közzétett adatok alapján.

Az elsöprő győzelem egy nagyon erős jelzés a városvezetésnek és Mirkóczki Ádámnak, akinek a személyes jelöltje alig ugrotta meg a bejutási küszöböt, csúfosan leszerepelt. Az egriek megüzenték, hogy elég Mirkóczki Ádámból és az egrieket becsapó politikájából

– mondja az eredmények kapcsán Oroján Sándor.

 

A fideszes frakcióvezető nem először áll bele az egri városvezetésbe és hajdúhegyi jelöltjébe, Farkas Richárdba. "A balfék városvezetés mellett senki sincs már, a fertálymesterek meg szintén köszönik, nem kérnek a társuk választási kampánybeli bolondozásából" – írta egy korábbi Facebook-posztjában Oroján, majd egyenesen Horn Gyulához nyúlt, és Mirkóczkiékra vetítve elsütötte az egykori miniszterelnök "Egyedül vagyunk, Tibor" című klasszikusát.

 

Oroján Sándor egyperces értékelőjét itt lehet megnézni:

 

🔴🔵✌🏻 Választási értékelés 1 percben ⬇️⏯

Közzétette: Oroján Sándor – 2022. június 27., hétfő

 

Pajtók és Nyitrai is gratulált

 

Az önkormányzati képviselői mandátumáról lemondó Berecz Mátyás helyét megszerző Orosz Lászlóné eredményéhez az április 3-án Bereczet legyőző dr. Pajtók Gábor is gratulált. "Azt várom ettől a választási eredménytől, hogy a megerősödő egri Fidesz-KDNP frakció konstruktívan, szakmai alapon fogja a város ügyeit előrevinni. Így legyen!" – mondta egy Orosz Lászlónéval közös videón.

 

Győztünk!

🇭🇺 Győztünk! Köszönjük!

Közzétette: Dr. Pajtók Gábor – 2022. június 26., vasárnap

Nyitrai Zsolt szintén nyilvános Facebook-bejegyzésben gratulált az időközi nyertesének. "Orosz Ibolya elsöprő győzelmet aratott Egerben az időközi választáson" – írta hétfő délelőtti posztjában.

 

Ahogy korábban írtuk, Orosz Lászlóné győzelmével egy újabb fideszes képviselő, dr. Csetneki Attila ügyvéd ülhet be az Oroján-vezette önkormányzati frakcióba.

 

(Indexkép: Oroján Sándor / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló