2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#eger #hajdúhegy #károlyváros #időközi választás #önkormányzati választás #önkormányzati képviselő

Megvan, ki lesz Berecz Mátyás utódja az egri hetes választókörzet képviselőjeként

Barna Benedek 2022.06.26. 20:18

Itt az időközi választás eredménye.

 

Vasárnap tartották az időközi önkormányzatiképviselő-választás az egri hetes választókörzetben. Mint ismert, a szavazást azért kellett kiírni, mert a körzet korábbi képviselője, az Egységben a Városbért ellenzéki ernyőszervezet színeiben mandátumot szerzett Berecz Mátyás tavasszal lemondott.

 

A Hajdúhegyet és Károlyvárost magába foglaló körzetben élő nagyjából 3500 választópolgár este 7-ig járulhatatott az urnákhoz, hogy új képviselőt válasszon. Az ellenzéki összefogásnak nem volt jelöltje, a kormánypárti és Mi hazánkos indulók mellett függetlenek szálltak ringbe, illetve az egyik jelölt az egri városvezetés és a volt helyi jobbikosokból szerveződő Egri Gárdonyi Kör támogatását élvezte.

 

A részvételi alacsony volt, délután 5 óráig csak nagyjából a szavazók 25 százaléka ment el voksolni. Ennek köszönhetően az urnazárás után viszonylag hamar kiderült az eredmény:

az időközi választást a fideszes Orosz Lászlóné Ibolya nyerte, ő lesz a körzet következő képviselője.

orosz-lászlóné
Kép forrása: Orosz Lászlóné Ibolya / Facebook-oldala

Mivel Orosz Lászlóné már eleve is a közgyűlésben ült – listásként került be 2019-ben –, így a győzelme azt jelenti, hogy nem ő fog újonnan csatlakozni az egri képviselőtestülethez, hanem a fideszes listáról kerülhet be még egy képviselő. Ez pedig nem más, mint dr. Csetneki Attila ügyvéd (Csetneki a 2019-es önkormányzati választáson egyéniben is megmérettette magát, de alulmaradt Császár Zoltánnal szemben).

Csetneki Attila - tv eger
Kép forrása: TV Eger

(Indexfotó: pexels.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló