2021. október 22., Előd

Eger ügye

#nyitrai zsolt #melegellenes törvény

Nyitrai Zsolt szerint rendben van a melegellenes törvény, de "majd a gyakorlat megmutatja, hogy működik"

Barna Benedek 2021.07.01. 19:03

A politikus Orbán Viktort ismételve arról beszélt, hogy aki az új magyar jogszabályt kritizálja, az valójában nem is olvasta.

Az új magyar pedofiltörvényt eredetileg pártokon átívelő egyetértés övezte, aztán azonban a Fidesz olyan módosításokkal egészítette ki, amely már a homoszexualitással foglalkozik. Emiatt végül az ellenzék (a Jobbik kivételével) nem szavazta meg a jogszabályt, amit a melegellenes részei miatt itthon és külföldön is kritizáltak.

 

A törvény több területen is bizonytalanságot okoz. Az RTL Klub például arra hívta fel a figyelmet, hogy a meleg szereplőket felvonultató filmek és sorozatok könnyen a horrorfilmek késő esti idősávjába kerülhetnek. A Telex kormánypárti politikusokat kérdezett arról, hogy szerinttük milyen tartalmak azok, amik már nem bemutathatóak a fiatalkorúaknak az új törvény értelmében.

 

A megszólaltatottak között volt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térségének országgyűlési képviselője is. A politikus elmondta, hogy ő általában könyveket, képregényeket olvas, ott nem találkozott ilyen tartalommal. Példát tehát nem tudott mondani arra, hogy mitől szeretné megvédeni a gyerekeket, azt viszont leszögezte:

Szerintem a törvény az rendben van, a gyakorlat majd megmutatja, hogy hogyan működik

Nyitrai a miniszterelnököt visszhangozva arról beszélt, hogy szerinte akik a törvényt kritizálják, azok valójában nem is olvasták el, "csak szalagcímekből tájékozódtak". Amikor a Telex riportere visszakérdezett, vajon úgy gondolja-e a fideszes politikus, hogy Ursula von der Leyen sem olvasta a törvényt (ugyanis az Európai Bizottság elnöke is a bírálók között van), Nyitrai úgy reagált:

Az Európai Bizottság elnöke hogy a rákba olvasta volna el ezt a törvényt? Biztos vagyok benne, hogy nem olvasta.

Majd hozzátette: szerinte von der Leyen rossz tanácsot kapott a tanácsadóitól.

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló