2024. április 12., Gyula

Mindenki ügye

#szavazás #pedofiltörvény #homofóbia

Elfogadták a melegellenes módosításokkal kiegészített pedofiltörvényt

Renczes Ágoston 2021.06.15. 14:11

Szavazott a parlament.

szallitotta_azonnali_1@2x

Kedden 157 igen és egy nem szavazattal elfogadta az Országgyűlés a pedofilellenes törvényt, amibe melegellenes módosítások kerültek.
 

A törvényt, ami ellen hétfő délután több ezren tüntettek is a Parlament előtt, a Jobbik képviselői is megszavazták a Fidesz és a KDNP frakciói mellett, ahogy azt Jakab Péterék hétfőn már bejelentették. Az ellenzéki összefogás többi pártja bojkottálta a szavazást.

 

Az egyetlen nemmel szavazó a Szanyi Tibor-féle ISZOMM képviselője, Székely Sándor volt.

 

A függetlenek képviselők közül a Mi Hazánk képviselői, valamint Volner János, a Varga-Damm Andrea és a Polgári Válaszos Sneider Tamás is megszavazta a törvényt.

 

A törvényjavaslatot korábban pártokon átívelő egyetértés övezte, azonban néhány nappal a plenáris szavazást megelőzően a parlamenti törvényalkotási bizottság fideszes tagjai egy módosítást is hozzátettek a törvényjavaslathoz, ami viszont már a gyermekek védelmére hivatkozva nem a pedofilokkal, hanem a homoszexualitással és a nemváltással foglalkozik.

Az elfogadott törvény lehetővé teszi, hogy a pedofil bűntettet elkövetetett személyekről lehívható adatbázis készüljön, így véve elejét annak, hogy a pedofil emberek gyermekek közelébe kerülhessenek az oktatási-nevelési intézményekben. Emellett azonban a melegellenes módosítások megtiltják a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését, reklámozását, és nem lehet ilyen tartalmú előadást tartani az iskolákban, ahol csak a jogszabályban kijelölt szervezetek tarthatnának bármiféle felvilágosító tevékenységet.

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

 

(Indefotó: Tóth Csaba / Azonnali)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló