2024. június 17., Laura Alida

Mindenki ügye

#ellenzék #szavazás #törvényjavaslat #pedofiltörvény #homoszexualitás #homofóbia

Az ellenzékből egyedül a Jobbik szavazza meg a pedofíliát a melegekkel összemosó törvényt

Petróczi Rafael 2021.06.14. 15:51

Azt mondják: ha kormányra kerül az ellenzék, úgyis kiveszik a törvényből a problémás részeket.

szallitotta_azonnali_1@2x

Miközben érezzük az egymáshoz nem köthető témák ravasz összemosását,a Jobbik konzekvensen kiáll a véleménye mellett és a módosítást minden hibája és említett csapda ellenére megszavazza 

– így indokolta a Jobbik az Alfahírnek küldött közleményében, hogy a párt parlamenti frakciója miért fogja kedden megszavazni a Kocsis Máté fideszes frakcióvezető nevével fémjelzett kormánypárti törvényjavaslatot a "pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről".

A törvényjavaslatot korábban pártokon átívelő egyetértés övezte – az például lehetővé tenné, hogy a pedofil bűntettet elkövetetett személyekről lehívható adatbázis készüljön, így véve elejét annak, hogy a pedofil emberek gyermekek közelébe kerülhessenek az oktatási-nevelési intézményekben. Azonban a plenáris szavazást megelőzően a parlamenti törvényalkotási bizottság fideszes tagjai egy módosítást is hozzátettek a törvényjavaslathoz, ami viszont már a gyermekek védelmére hivatkozva nem a pedofilokkal, hanem a homoszexualitással és a nemváltással foglalkozik.

Az elfogadott módosító alapján megtiltanák a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését, reklámozását, nem lehetne ilyen tartalmú előadást tartani az iskolákban, ahol csak a jogszabályban kijelölt szervezetek tarthatnának bármifajta felvilágosító tevékenységet.

 

Ez egyébként illeszkedik abba a kormányzati retorikába, ami korábban az LMBTQ-csoportokat szereplői között felvonultató, és az elfogadás népszerűsítését zászlajára tűző Meseország mindenkié című könyv kapcsán arról beszélt, hogy felmerül a kiskorúak veszélyeztetése azokban az óvodákban, ahol ebből felolvasnak.

 

A módosított törvénytervezetet ellenzéki oldalról több kritika is érte. A DK szerint például a módosítás nem szól másról,

mint az LMBTQ-emberek elleni uszításról, megbélyegzésről, félelemkeltésről és gyűlöletről,

ezért aztán a DK képviselői bojkottálni is fogják a keddi parlamenti napot, és egyetlen szavazáson sem vesznek részt.

 

A Párbeszéd már azzal élcelődött, hogy akkor a

hírműsoroknak ezek után hogyan kéne beszámolniuk Szájer József tornamutatványáról, hogy azzal gyerekek tuti ne találkozzanak?

, hozzátéve, hogy a Párbeszéd képviselői nem fogják megszavazni a módosított törvényjavaslatot. Ugyanúgy, ahogy a Momentumhoz kapcsolódó három független ellenzéki képviselő, Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs sem.

 

A parlamenti jelenlét nélküli Momentum is hasonlóan kritikus hangot ütött meg: Fekete-Győr András szerint orosz mintára kelt gyűlöletet Orbán Viktor az LMBTQ+ közössége ellen, aminek tagjait a pedofilokkal próbálja összemosni, és ezért mindenkinek bojkottálnia kéne a keddi szavazást.

D_KOS20210607011
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A Jobbik azonban ezt nem fogja megtenni: ahogy azt a párthoz eleve közel álló Alfahírnek írták, üdvözölnek minden szigorító kezdeményezést, ami a pedofil jellegű bűncselekményeket súlyosabban kívánja szankcionálni, még ha ez most a Fidesz részéről hiteltelen is, és azzal

csupán a közvéleményt felborzoló fideszes pedofilbotrányokat igyekeznek elpalástolni.

A párt azt is hangsúlyozta, hogy az iskolákban – amellett, hogy igenis van helye a szakértők általi tájékoztatásnak és a felvilágosításnak – ne legyen megengedhető a különféle szexuális irányultságok, vagy netán a nemváltás népszerűsítése.

Mindazonáltal Jakab Péterék hozzáteszik, hogy most ugyan megszavazzák a törvényjavaslatot így, ahogy van, azonban a 2022-es választások után ki fogják venni a törvényből a témaidegen, a Fidesz által szándékosan belecsempészett inkriminált részeket, főleg ha addig azt fogják látni, hogy a Fidesz ezt más magyar állampolgárok megbélyegzésére használja fel.

A "propagandatörvénynek" nevezett javaslat ellen egyébként az Amnesty International, a Budapest Pride és további LMBTQ-szervezetek tüntetést is szerveznek hétfő este 6 órára a Kossuth térre.

 

Ezt a cikket az Azonnali szállította.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló