2021. június 20., Rafael

Eger ügye

#dr. bárány istván sportuszoda #bitskey aladár uszoda #védettségi igazolvány #törökfürdő

Nyit az egri strand, de a gyerekek csak akkor mehetnek be, ha a szülőknek van védettségi igazolványuk

Keller Richárd 2021.05.08. 05:33

A szabály az szabály.

Egy héttel az egri Termál- és Strandfürdő, valamint a Török Fürdő nyitása előtt összefoglaljuk, mit érdemes tudni, ha valaki 18 év alatti gyermekével szeretne bejutni az egri fürdőkbe, amelyek közel egy hét múlva, május 14-én nyitják meg kapuikat.

 

Először tegyünk is rögtön egy kitérőt, és kezdjük az egri uszodákkal, amelyek már május 3-án kinyitottak és a legnagyobb félreértés forrásai voltak. Az Eger Termál Kft végül tiszta vizet öntött a pohárba kedden és hírportálunkat arról tájékoztatta közleményben, hogy a Bitskey Aladár Uszodába és a Dr. Bárány István Sportuszodába csak védettségi igazolvány felmutatásával lehet bejutni, és a 18 év alattiak közül csak a versenyszerűen sportoló gyermekeket engedik be az őt felkészítő sportszakemberrel együtt.

 

A közfürdőkre viszont más szabályok vonatkoznak, melyről bővebben a 484./2020. kormányrendelet rendelkezik, ezt követi az Eger Termál Kft is a jövő szombati nyitáskor.

A rendelkezések szerint az egri Termál- és Strandfürdő, valamint a Török Fürdő területére a 18 év alattiak beléphetnek védettségi igazolvány nélkül, de csak akkor, ha a szüleik fel tudnak ilyet mutatni.

szgstrand2
Fotó: Szinok Gábor

 

Hogy biztosra menjünk, pénteken újra megkérdeztük az Eger Termál Kft-t, akik megerősítették a fentieket. Ezek szerint tehát semmi akadálya, hogy a családok jövő szombaton csobbanhassanak egy nagyot kiskorú gyermekeik társaságában az egri közfürdőkben, ha van védettségi igazolvány a szülőknél.

 

Fontos tudni, hogy az egri strand vendégei egyelőre csak az Érsekkerti bejáraton juthatnak be, illetve az Eger Termál Kft mindenkit arra kér, hogy a készpénzes fizetőeszközök helyett inkább válasszák a kártyás vásárlási módokat, ha lehet.

 

Az egri Török Fürdő is május 14-től várja vendégeit változatlan nyitvatartással, árakkal és szolgáltatásokkal, a védettségi igazolványokat a fürdő munkatársainak kérésére kötelező felmutatniuk a felnőtteknek.

 

Az újrakezdést mindenütt fokozott járványügyi óvintézkedések előzték meg, kézfertőtlenítő-pontok találhatók a fürdők területén, illetve felhívják a vendégek figyelmét a távolságtartásra. A főszezon kezdetére már online jegyvásárlásra is lesz lehetőség, ezzel el lehet majd kerülni az évek óta bosszúságot okozó sorban állást.      

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló