2023. december 8., Mária

Eger ügye

#egerplusz #eger #idősek berva-völgyi otthona #konyha

Napi több száz adag étel készülhet majd az Idősek Berva-völgyi Otthonának új főzőkonyháján

Barna Benedek 2022.04.01. 12:42

Az idősotthon mellett más egri intézményeket is kiszolgálhat majd a konyha.

 

Az Idősek Berva-völgyi Otthonának főzőkonyhája évek óta nem kapott működési engedélyt, mert rossz állapotban volt. Most viszont egy új, napi 400 adag elkészítésére alkalmas konyhát alakítanak ki az épületben.

 

A beruházással kapcsolatban Földvári Győző intézményi ügyeket felügyelő önkormányzati biztos az EgerInfonak elmondta: az összköltség közel 100 millió forint, amely magában foglalja egy teljes épületrész komplex felújítását és konyhává alakítását. Új lesz a burkolat, új nyílászárókat és teljesen új közműveket szerelnek be. Megújul az épület víz-szennyvíz valamint, villamos hálózata és az épület földgázellátása is kialakításra kerül.

 

Új konyhai eszközök beszerzése is elkezdődött, többek között főzőüstök, sütők, mosogatók, hűtők, valamint új zsírfogó-rendszerrel is fel lesz szerelve a konyha.

A saját intézményrendszerünk szolgáltatási igényeit fogjuk kiszolgálni a 400 adagos főzőkapacitás megteremtésével, az itt megfőzött ételeket helyben az idősek otthonában, a hajléktalanszállón valamint a szociális étkeztetés keretében fogják kiszállítani az igénylőknek. A konyha megteremtésével hosszútávon csökkenni fognak az intézmény és ezáltal az önkormányzat költségei is, hiszen eddig intézményen kívüli szereplőkkel kellett főzetni, beszerezni az ételt

– fogalmazott Földvári Győző, aki egyúttal megköszönte a kivitelezést lebonyolító EKVI munkáját is.

 

A helyszínt a hét elején szemlézték, az önkormányzatot Földvári Győző mellett Farkas Attila alpolgármester képviselte, az EKVI részéről pedig Szabó László igazgató volt jelen. A TV Eger helyszíni riportja szerint a napokban a vezetékelést, falak átrendezését kezdték el. Földvári Győző a tévének is nyilatkozott: azt mondta, a beruházás fedezete megvan, és azt szeretnék, hogy minél előbb elkészüljön az új konyha, ugyanakkor határidőt nem tudott mondani, mert – mint fogalmazott – még vannak nehézségek a beszállításokkal.

 

 

(Indexfotó: EgerInfo)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló