2023. június 5., Fatime

Eger ügye

#eger #oroján sándor #támogatás #közgyűlés #open road tour

Motoros rendezvény Egerben: új javaslat kerül a képviselők elé

Barna Benedek 2022.04.14. 18:58

A Fidesz-frakciót vezető Oroján Sándor nyújtott be előterjesztést az ügyben.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, csütörtökön lekerült a csütörtöki rendkívüli egri közgyűlésen lekerült a napirendről a várost érintő rendezvények, köztük az egész országot átszelő Open Road motoros túrához kapcsolódó helyi esemény ügye. Az Egységben a Városért Egyesülettől Mirkóczki Zita az előterjesztés kapcsán hiányolta az előkészítést, és megemlítette, hogy nem látja indokoltnak az ügy sürgős tárgyalását, mivel későbbi rendezvényekről van szó. A motoros túra kapcsán arról beszélt, nem teljesen világos számára, mi kerül 6 millióba egy egynapos Harley-Davidson-eseményen.

 

A napirendi pont levétele mellett szólalt fel csütörtökön a fideszes Oroján Sándor is, aki aztán pénteken arról számolt be, hogy benyújtotta a maga javaslatát a képviselőknek az Open Road Tourral kapcsolatban.

 

Az önkormányzati képviselő a közösségi oldalán össze is foglalta, hogy mit javasol. Egyrészt azt, hogy támogassák az eseményt, de "az értékének megfelelő mértékben". "Pár száz motoros Egerbe vonzása nem mérhető egy többnapos fesztiválhoz vagy a Bikavér Ünnephez" – fogalmazott, arra utalva, hogy a Mirkóczki Ádám által benyújtott előterjesztés értelmében a borfesztiválnál több pénzt adtak volna a motoros rendezvényre.

 

 

"A javaslat az, hogy a Dobó téren legyen egy színpad, rock koncert majd retro disco, gasztroudvarral és a motorok kiállításával. Ez jó a motorosoknak, és az eseményre kíváncsi egrieknek is. A rendezvényre készült egy költségbecslés, ami 2 millió forintról szól, nem 6-ról. A javaslatom ezért, hogy a város 2 milliót adjon a bulira, a szervező pedig legyen akár Beta, ahogy a polgármester is javasolta" – írta Oroján Sándor.

 

A Fidesz-frakcióvezető javaslatának másik pontja, hogy a támogatás forrása ne az utak és járdák felújításának kerete legyen, hanem a polgármesteri hivatal dologi kiadásaira szánt 184 millió forintból csoportosítana át 2 milliót erre a célra.

 

Minczér: a hivatal működést sodorná veszélybe a javaslat

 

Minczér Gábor alpolgármester aztán a hivatalos Facebook-oldalán reagált Oroján lépésére, amit a közelményében "nevetségesnek" nevezett. "Persze, értem én. Így sokkal jobban eladható, hogy az előterjesztőnél nem Mirkóczki Ádám neve szerepel, hanem Oroján Sándoré. Ám van egy csel is a dologban, ugyanis Oroján Sándor a Hivatal dologi költségvetésének a terhére szeretné odaítélni a támogatást, amivel gyakorlatilag a Polgármesteri Hivatal apparátusának működését sodorja veszélybe" – írta.

 

A közleményt egy videó is kísérte, amelyben az alpolgármester lényegében a szövegben leírtakat ismételte meg, fejtette ki újra, majd ezt is azzal zárta: Oroján Sándor szégyellheti magát.

 

Oroján ismét lebukott!

‼️ Jobb későn, mint soha! Tartja a mondás. Úgy fest ez igaz Oroján Sándorra is, aki a tegnap délutáni közgyűlésen levetette napirendről a Harley-Davidson Budapest által szervezett Open Road Tour támogatását, ám láss csodát, ma reggel már levélben jelezte a jegyzőnek, hogy mégis csak szeretné, ha visszakerülne a következő közgyűlés napirendi pontjai közé. Nevetséges! 🤔 Persze, értem én. Így sokkal jobban eladható, hogy az előterjesztőnél nem Mirkóczki Ádám neve szerepel, hanem Oroján Sándoré. Ám van egy csel is a dologban, ugyanis Oroján Sándor a Hivatal dologi költségvetésének a terhére szeretné odaítélni a támogatást, amivel gyakorlatilag a Polgármesteri Hivatal apparátusának működését sodorja veszélybe. Két legyet is szeretne ütni egy csapásra. ☝️ Ez az eset egy újabb ékes bizonyítéka, hogy Oroján Sándornak egy épkézláb, önálló ötlete nem volt még a ("Csőd Eger Program" kivételével...), azokat is csak másoktól tudja lopni, majd saját nevére íratni. Szégyellheti magát, minden egri előtt!

Közzétette: Minczér Gábor – 2022. április 14., csütörtök

 

A teljes előterjesztés elérhető a város honlapján, az április 28-ra tervezett közgyűlés anyagai között, a támogatni kívánt motoros túráról pedig ebben a cikkben írtunk bővebben az Egri Ügyeken.

 

(Indexkép forrása: Harley-Davidson Budapest)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló