2023. február 2., Karolina Aida

Eger ügye

#egerplusz #eger #túra #motorozás

Közép-Európa legnagyobb motoros túráját szervezik az országban, Egert is érinti az útvonal

Barna Benedek 2022.04.10. 16:41

Több mint 500 kilométert tesznek majd meg a május végére tervezett "gördülő fesztivál" résztvevői.

 

Open Road Tour néven az országot átszelő, márkafüggetlen motorostúrát szervez május 26-28. között három napon át, három kiemelt programhelyszín közbeiktatásával a Harley-Davidson Budapest – számolt be a Player.hu.

 

A több mint 500 kilométeres, vezetett felvonulásokkal, gasztronómiai és turisztikai élményekkel teletűzdelt motoros túrát egy csütörtökön tartott sajtótájékoztatón harangozták be. Az eseményen hangsúlyozták: mindenkit várnak, aki szeretne részt venni egy Magyarországot keresztben átszelő guruláson.

Sokat gondolkodtunk, milyen formában tudunk tenni azért, hogy új élményeket adjunk a motoros társadalomnak. Ezért alapítottuk meg az Open Road Riders Community közösséget, ahova várunk mindenkit, aki szereti a motorokat, legyen az bármilyen típusú vagy márkájú

– mondta Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa. Hozzátette:

Egész éves programsorozattal készülünk, melynek legnagyobb eseménye az Open Road Tour, mely Soprontól Debrecenig felölei az országot, és az indulásnál vagy a csatlakozási pontokon vár minden motorost.

Open-Road-Tour_2022 

 

A túra során érintett települések polgármesterei üdvözölték az eseményt és segítik is a szervezőket abban, hogy a motorosok mindenhol megfelelő mennyiségben és minőségben jussanak koszthoz, kvártélyhoz valamint kulturális programokhoz.

Régóta szerettük volna, hogy a motoros társadalom megjelenjen városunkban

– mondta el Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere, majd úgy folytatta: "Egernek nemcsak történelme van, hanem jelene is. Ez az ország egyik legkiemelkedőbb turisztikai központja, a környezet ideális a motorozásra, a hegyi utak, a gyönyörű tájak igazi élményt adhatnak mindenkinek."

 

Eger a pénteki napon (május 27-én) ingyenes nagykoncerttel várja a túra résztvevőit a Dobó téren. A koncertek mellett a város látványosságai nyílt napot tartanak a motorosoknak, a résztvevők előzetes regisztációval megtekinthetik a város látványosságait. A vendéglátásban egrítenek az Egervölgye Alapítvány civil patrióta szervezet munkatársai és önkéntesei is.

 

 

Hatvan polgármestere és a debreceni önkormányzat is hasonlóan áll az ügyhöz, náluk is gondos előkészületekkel várják a motoros túra résztvevőit. Kápolnán pedig egy igazán nem tipikus betétprogrammal dobják fel a túrát: mamutfenyő-ültetés lesz, a Macskaárvaház alapítvány bevonásával. "A szabadságot megtestesítő motoros élmények és a közösségi szellem mellett küldetésünk, hogy felhívjuk a figyelmet az állatmentésre és a tudatos állattartásra. Minden élőlénynek megvannak a szabadsághoz való jogai, számunkra ezek az értékek megkerülhetetlenek" – mondta el Hankó Ákos, hozzátéve, hogy a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjával, a világ- és Európabajnok Kiss Norberttel közösen el fognak ültetni egy amerikai mamutfenyőt, amivel szimbolizálni kívánják a közösség elkötelezettségét a témával kapcsolatosan.

 

Elhangzott továbbá, hogy a résztvevők biztonságára a szervezésbe bevont rendőrök is ügyelnek majd, vagyis – mint a player.hu cikke fogalmaz – a rendőrség motorosai is részt vesznek a "gördülő fesztiválon".

 

További információkért érdemes az Open Road Riders Community oldalát figyelni.

 

 

(Kép forrása: player.hu; indexfotó: Harley Davidson Budapest / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló