2023. december 11., Árpád

Eger ügye

#eger #momentum mozgalom #fekete-győr andrás #jánosi zoltán #ellenzéki előválasztás #laktanya

Momentum: akár dínó park is épülhetne az egri laktanya területén

Keller Richárd 2021.05.26. 17:01

"Ötletcunami" indult be a Momentum szerint konzultációjuk nyomán, sokan bérlakásokat szeretnének látni a volt laktanya területén, nagy az igény nyugdíjas otthon létesítésére is, de sport- és szabadidőparkot is szívesen látnának ott az egriek.

Csaknem 14 éve hever parlagon a Dobó István Laktanya, ezért a Momentum egri szervezete nagyon helyesen konzultációt indított két hete arról, hogy kikérje az egriek véleményét az újrahasznosításáról nyilatkozott szerdán Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje országjáró körútjának egri állomásán.

 

 

A Dobó István Laktanya előtt Jánosi Zoltán egri képviselőjelölttel tartott sajtótájékoztatón a pártelnök elmondta: bát több ezer milliárd forintnyi uniós forrás érkezik az országba, a magyar kormány politikai okokból mégis lemondott mintegy 3300 milliárd forint támogatásról.

Szerintünk ezt az összeget igenis le kell hívni és be kell fektetni a vidéki városokban, köztük Egerben is, és a fideszes kormányzat rossz gyakorlatával ellentétben a helyiek bevonásával kell eldönteni, mire költsék ezt a lakosságarányosan elosztható támogatást

 

fogalmazott Fekete-Győr András.

 

A Momentum miniszterelnök-jelöltje arra is kitért: választási programjuknak, amely a "Felcsúti per néven híresült el", 25 pontja van jelenleg, de számos fontos eleme van még ezen kívül, ilyen például a finn típusú iskolarendszer meghonosítása vagy éppen az euró bevezetése, ami növelheti az átlagbérek értékét, vásárlóerejét.

 

 

Jánosi Zoltán, az Egert is magában foglaló, Heves megye 1-es számú választókerületének momentumos képviselőjelöltje elmondta: "ötletcunami indult be" az általuk nemrég meghirdetett konzultáció nyomán, sokan bérlakásokat szeretnének látni a volt laktanya területén, nagy az igény nyugdíjas otthon létesítésére is, de sport- és szabadidő parkot is szívesen látnának a területen az egriek.

 

A Momentum pár napja bedobott egy olyan, elvileg humorosnak szánt javaslatot is, miszerint legyen egy látványos turisztikai attrakció a volt laktanya területén, például egy dínó park, amely növeli a város turisztikai jelentőségét hangsúlyozta Jánosi, ironikusan utalva a laktanya előtti magas fűre, amely a helyiek szerint akár dínólegelőnek is alkalmas lehetne.

 

Újságírói kérdésre Jánosi Zoltán elmondta: bár a Momentum konzultációjával kapcsolatban politikai jellegű kritika is megfogalmazódott, ennek ellenére nemcsak az egri polgármesterrel, hanem mind a 27 település vezetőjével együtt kíván működni majd, ha megválasztják országgyűlési képviselőnek.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló