2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#gárdonyi géza színház #blaskó balázs #rezsiválság

Mirkóczki elküldené Blaskót, mert szerinte felelőtlenül gazdálkodik a színház pénzével

Csarnó Ákos 2022.11.22. 09:10

 

Újabb fejezetéhez érkezett a réginek mondható Mirkóczki-Blaskó ellentét. Mirkóczki Ádám polgármester és az akkor még egységes ellenzéki városvezetés a megválasztásuk után már jelezték, hogy Blaskó Balázs színházigazgató újbóli kinevezését nem támogatják. Akkor a kormány megfenyegette az önkormányzatot (vissza kellett volna fizetni rengeteg állami támogatást), a Fidesz kiállt a „régi harcostársa” mellett és Blaskót – aki először nem is akart színidirektor lenni újra – mégis a megválasztásra kényszerítette az önkormányzatot.

 

Mostanra a covid-helyzet után, de a rezsiválság küszöbén úgy változott a helyzet, hogy a Gárdonyi Géza Színház kifogyott az idei évi forrásaiból, miközben az önkormányzat (és az állam) előzetesen biztosította az éves támogatási összeget. Idén októberben már volt egy kísérlete az igazgatónak, pénzügyi segítséget kért az önkormányzattól, de az akkor nem jött össze, azonban rendkívüli Közgyűlésen, november közepén az előirányzatok átcsoportosítását sikerült elérnie.

A színház bevételei az utóbbi időben meredeken zuhantak az előző évek bevételeihez képest, a pár évvel ezelőtti 180 milliós bevétel idén már csak a 100 millió forintot éri el, jövőre még kevesebb várható.

Mirkóczki állítása szerint a keretek felélésén túl Blaskó még fedezet nélkül is vállalt kötelezettségeket, utólagosan nyújtott be számlákat, így a zsarolást és a „pénzügyi ámokfutást” megelégelve a csütörtöki Közgyűlésen kezdeményezi Blaskó Balázs visszahívását a színházigazgatói székből.

 

A visszahívás zárt ülés keretében fog zajlani, aminek csak a végeredményét ismerhetjük meg.

 

indexkép: szinhaz.online

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló