2024. május 23., Dezső

Eger ügye

#mirkóczki ádám #választás2024eger

Mirkóczki Ádám bejelentette, hogy újrázna

Csarnó Ákos 2024.04.12. 07:52

Mert ha nem ő marad a polgármester, akkor az egri közélet romba dőlne

 

Csütörtökök este az ATV Voks című műsorában az adatmegtagadási botrány ügyében kérdezte a műsorvezető a polgármestert, aki a kiszivárgott hangfelvétel ügyében nem azt tartja botrányosnak, hogy ő maga nem tartja be a jogszabályokat, hanem azt, hogy mivel korábban, a parlamentben neki is sokat kellett küzdenie egy-egy adatért, információért, így abban a helyzetben van, hogy ő is megteheti, mi több, minden szavát megismételné máshol is. Az nem járja szerinte, hogy 200 embert "csuklóztat" egy adatkérő - akinek a nevét és jelölő szervezetét elhallgatta (Domán Dániel és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt) - noha az adatkérést nemcsak, hogy megtagadták, de ítélet is született amit megfellebbeztek, annak ellenére, hogy állítólag már régóta elérhetők az adatok.

 

Az adatkiadás ügyében amúgy ez a hangfelvétel került ki a facebookra, majd később portálunkra is:

 

 

A műsor közben a műsorvezető rákérdezett, hogy a korábbi tv-s szereplésekor még el nem döntött helyzet változott-e, vagyis, hogy eldöntötte-e már a polgármester, hogy újrázik-e az egri polgármesteri székért, azt a választ kapta, hogy elindul. Már csak azért is, mert szerinte ha azok kerülnének hatalomra, akik őt nemtelenül támadják, akkor az egri közéletnek vége lenne.

 

Szeméylében így újabb polgármester-jelöltről van szó, így felsoroakozott Pápai Ákos (Mi Hazánk), Oroján sándor (Egerért Most, ex-Fidesz-KDNP), Vágner Ákos (Fidesz), Orosz Lászlóné Ibolya (ex-Fidesz-KDNP), Domán Dániel (MKKP) és Pál György (MSZP-Momentum) mellé. Természetesen még várhatók új megjelenők a következő pár napban.

 

indexkép: MTI

 

 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló