2021. augusztus 6., Berta Bettina

Eger ügye

#eger #havazás #tömegközlekedés

Órákra leállt Egerben a tömegközlekedés, reggelre elborította a várost a havazás – FOTÓK és FRISSÜLŐ CIKK!

2021.02.11. 07:31

Rendkívüli helyzet alakult ki városunkban és szinte egész Észak-Magyarországon.
Az erős havazás és a kialakult útviszonyok miatt Egerben a helyi tömegközlekedés szünetel. Kérjük, figyeljétek a Voláninform oldalát a friss és pontos információkért! - írta Facebook-oldalán a Voláninform.
 
FRISSÍTÉS: "Járataink ismét menetrend szerint közlekednek. Köszönjük türelmeteket!" - írta Facebook-oldalán a Voláninform.

A főbb utakat takarítják a hókotrók, de sokan panaszkodnak rá, hogy kevesen vannak és késve jelentek meg a város főbb útvonalain. Emiatt az Egri Ügyek kérdéseket küld az egri Városgondozásnak és a Magyar Közút Zrt.-nek is. Olvasói beszámolók szerint egyébként Egerben sok helyen komoly közlekedési dugók alakultak ki, szóval megfontoltan érdemes útnak indulni.
 
Egyik olvasónktól kapott, alábbi fotókon jól látható, ahogy a hókotrók próbálják a buszok elől eltakarítani a havat. Elmondása szerint a gyerekeinek gyalog kellett iskolába menniük, csak telefonon kapott információt a Volántól, hogy leállt a teljes egri forgalom.
eger tömegköz3
eger tömegköz2
eger tömegköz1
Egy másik olvasónktól újabb képeket kaptunk az utcákon feltorlódott buszokról.
eger buszok tél3
eger buszok tél2
eger buszok tél1
Észak-Magyarország más tájain sem könnyebb a helyzet. Szintén a Voláninform szerint a kialakult télies útviszonyok miatt a hatóság lezárta a 3-as számú főutat, Arnót körforgalomtól Ongaófalui elágazásig. A 3710 Miskolc–Szikszó–Homrogd; 3715 Miskolc–Szikszó–Aszaló; 3716 Miskolc–Szikszó–Baktakék; 3717 Miskolc– Homrogd–Abaújszolnok–Abaújlak–Gagybátor–Krasznokvajda–Viszló; 3718 Miskolc–Homrogd–Perecse–Pamlény; 3719 Miskolc–Szikszó–Baktakék–Rakaca–Viszló; 3720 Miskolc–Szikszó–Encs–Szalaszend–Hernádvécse; 3721 Miskolc–Szikszó–Halmaj–Szentistvánbaksa–Felsõdobsza; 3722 Miskolc–Szikszó–Baktakék–Encs; 3723 Miskolc–Szikszó–Encs–Gönc–Hidasnémeti járataink terelt útvonalon, megnövekedett menetidővel a 3. sz út 186 km, valamint Szikszó, Turul megállóhelyek érintése nélkül közlekednek.
 
Új információk birtokában cikkünk frissül!
 
Ezt a fotónkat szintén egyik olvasónktól kaptuk a behavazott Deák Ferenc utcáról.
deák ferenc utca
 
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló