2024. július 23., Lenke

Eger ügye

#egerplusz #eger #fejlesztés #gyár #stühmer

Bővíti a gyártókapacitását Egerben az édesipari termékeket készítő Stühmer Kft.

EÜ/MTI 2021.04.16. 15:19

Várhatóan 10-12 fős létszámbővítéssel fog járni az állami segítséggel megvalósuló fejlesztés.

Kormányzati támogatással hajt végre Egerben jelentős kapacitásbővítő beruházást az édesipari termékeket gyártó Stühmer Kft. - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a cég Heves megyei székhelyén, Makláron, a program támogatási oklevél-átadó ünnepségén.

 

Szijjártó Péter aláhúzta: a fejlesztés nem csupán a cég eddigi munkahelyeinek megőrzését, de a munkavállalói létszám 100 fölé növelését is lehetővé teszi. A 300 millió forintos beruházáshoz a kormány 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt - tette hozzá.


Ennek nyomán a Stühmer a kézműves bonbonok gyártókapacitását háromszorosára, míg a cukrászsüteményekét duplájára növeli, amivel megteremti annak feltételeit, hogy az eddig Európában és a tengeren túl elért sikerei után "a keleti piacokat is sikerüljön bevennie" - fogalmazott a miniszter.

D_KOM20210416015
Pillanatkép a cég Heves megyei székhelyéről, Maklárról 

Rámutatott: Heves megyében a nehéz körülmények ellenére számos vállalkozás hozott hasonló döntéseket az elmúlt időszakban. Közülük a kormány 46 beruházást támogat ezekben a hetekben. A 36 milliárd forint összértékű fejlesztéshez a kormány 13 milliárd forintot biztosít, mely 12.500 munkahely fenntartását segíti - jegyezte meg.

 

Szijjártó Péter emlékeztetett: egy éve küzdünk a világjárvány egészségügyi és gazdasági hatásaival. A miniszter arról beszélt, hogy a nehéz helyzetben a kabinet összefogott a magyar vállalatokkal annak érdekében, hogy azok ne a leépítést válasszák, hanem fejlesztéseket megvalósítva tudják erősíteni pozícióikat, versenyképességüket. Ennek eredményeként több mint 1400 cég modernizált és fogott bele kapacitásbővítésbe, így ma Szijjártó szerint közel annyian dolgoznak hazánkban, mint a járványt megelőzően.

D_KOM20210416026
Szijjártó Péter a maklári bejelentésen.

Csóll Péter, a Stühmer Kft. ügyvezetője arról beszélt: a társaság ma már több mint 150 terméket gyárt és az ország négy településén - Budapesten, Egerben, Gyöngyösön és Makláron - 7 exkluzív márkaboltot üzemeltet. Maklári székhelyén emellett cukrászüzemet és kézműves fagylaltozót is működtet - tette hozzá.

Kiemelte: a támogatás segítségével megvalósuló egri fejlesztés mintegy 10 százalékos - 10-12 fős - létszámbővítésre teremt lehetőséget. Egyúttal a gyártókapacitás bővítése mellett a kézműves bonbonok szegmensén belül új termékcsoport bevezetését teszi lehetővé.

A nyilvános cégadatok szerint a 2004-ben alapított Stühmer Kft. 2019-ben 95 alkalmazottal 2,5 milliárd forint nettó árbevételt értel.

D_KOM20210416025
Csóll Péter

(Az indexképe a Stühmer üzeme a cég Heves megyei székhelyén, Makláron - Fotó: Komka Péter / MTI)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló