2023. december 10., Judit

Eger ügye

#felújítás #bélapátfalva #horváth lászló #apátság

Már négy éve is megígérték, hogy 2 milliárdból megújul a bélapátfalvai kolostor. Néhány napja megint

Keller Richárd 2021.05.26. 00:08

Jobb kétszer, mint egyszer sem, de ez így egy kicsit fura.

Szinte napra pontosan 4 éve jelentette be először Horváth László országgyűlési képviselő, hogy kétmilliárd forint kormányzati támogatásból felújítják a bélapátfalvai ciszterci kolostort. A rekonstrukcióra megítélt, központi forrásból származó pénz akkor állítólag meg is érkezett a projektgazdához, az Egri Főegyházmegyéhez, a beruházás előkészítése is elkezdődött. Legalábbis ez állt a fideszes képviselőt nagyon kedvelő Kékes Online akkor cikkében.

 

 

Aztán szép csendben eltelt röpke négy év és nem tudni miért, semmi nem történt az ügyben. viszont pár napja, május 23-án ismét bejelentette a fideszes képviselő, ezúttal az Egri Főegyházmegye tájékoztatására hivatkozva, hogy idén szeptemberben tényleg elkezdődik a bélapátfalvai ciszterci apátság felújítása.

 

 

Persze jobb kétszer, mint soha, tartja a mondás és a lájkok is szuperül gyűlnek, de azért biztos, ami biztos, megkerestük Horváth Lászlót és az Egri Főegyházmegyét, hogy választ kapjunk arra: ha már 2017-ben rendelkezésre állt a kétmilliárd forintos anyagi forrás, miért kell több mint négy évet várni a munkálatok elkezdésére, illetve ezúttal mi a garancia arra, hogy megtörténik a rekonstrukció? Ha megérkeznek a válaszok, jelentkezünk.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló