2024. február 25., Mátyás

Eger ügye

#eger #momentum #polgármester #jánosi zoltán #keresztes zoltán #komlósi csaba

Momentum: Mirkóczki Ádám hátat fordított a szavazóinak

2021.03.12. 19:30

A párt előválasztási jelöltje szerint az egri polgármester az ellenzéki pártok szavazóinak is köszönheti 2019-es választási győzelmét.

"A 2019. évi önkormányzati választáson az Önt támogató pártok szavazói és a Önbe vetett hitük segítette a polgármesteri székbe, egészen pontosan
9842 egri polgár. A győzelem nem egy ember személyes győzelme, hanem a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Momentum, mint politikai szervezetek
összefogásának sikere volt." - írta az Eger polgármesterének címzett nyílt levelében Jánosi Zoltán, aki a Momentum egri jelöltje a nyári ellenzéki előválasztásra. Komlósi Csaba önkormányzati képviselőhöz hasonlóan Jánosi Zoltán is Mirkóczki Ádám interjújára reagált, amelyben az ellenzéki pártokat, köztük a Momentumot bírálta.


A Momentum politikusa szerint Mirkóczki 2020-ban több alkalommal is cserbenhagyta a szavazókat. "Azzal, hogy kilépett a pártjából, először a Jobbik szavazóinak fordított hátat, akik sok éven keresztül, választásról választásra támogatták Önt munkájukkal és szavazatukkal." - írta Jánosi, aki szerint az egri polgármester a tavalyi év második felében már a teljes ellenzéki szavazótáborról megfeledkezett, hiszen az egész győzelmet kizárólag a kampány résztvevőinek tulajdonította.

jánosi zoltán momentum2
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Jánosi Zoltán

"Mi, egriek, eddig is éreztük, hogy valami nincs rendben a városban. A Fidesz uralma után azt hittük, hogy fellélegezhetünk, és Eger - a történelem során nem először - újra példát mutathat az országnak hősiességből és kitartásból, bármilyen kilátástalannak is tűnik a helyzet. De Ön - bár ezzel bízta meg a szavazó urnák elé járuló egriek többsége - nem ezt az utat választotta. Ők ugyanis azért szavaztak Önre, mert elegük lett a Fidesz helyi kiskirályainak uralmából és azt várták, hogy Eger újra az egrieké legyen. Ehelyett Ön zűrös, már a Fideszből is kiebrudalt alakokkal szövetkezett, az Önt győzelemre segítő pártokat és képviselőket semmibe vette, nyíltan kritizálta." - fogalmazott Jánosi.

Keresztes Zoltán, a Momentum önkormányzati képviselője még tovább ment. Facebook-oldalán bejelentette: Komlósi Csabával együtt kezdeményezték Mirkóczki Ádám visszahívását az Egységben a Városért Egyesület elnökségéből.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló